Institucions Penitenciàries estudia obrir un expedient disciplinari al funcionari de la presó d'Estremera José Ángel Hidalgo pel seu article a la revista Ctxt on criticava l'empresonament dels polítics independentistes. Després de declarar durant més d’una hora acompanyat pel seu advocat -com li va recomanar el sindicat- Hidalgo ha comparegut davant dels mitjans de comunicació. Ha ironitzat sobre l’anàlisi minuciós que l’inspector d’Institucions Penitenciàries ha fet sobre el seu text. “Han esquarterat tot l’article”, ha dit.

El funcionari d’Estremera ha defensat “l’exercici de la llibertat d’expressió” i ha denunciat que és una “barbaritat que no puguem tenir la nostra opinió política” perquè “és evident que algú no vol que un funcionari de presons opini políticament i amb l’energia amb que ho he fet”. “Volen que opini com Mariano Rajoy”, ha sentenciat.

Institucions Penitenciàries haurà de decidir -avui o en els propers dies- si arxiva el cas o segueix amb la investigació i per tant, li obre un expedient. Si finalment acaben sancionant-lo, creu “s’hauran d’explicar molt bé perquè encara no sé que he fet malament”. “Si en lloc de criticar l’empresonament dels polítics catalans ho hagués defensat, res d’això hauria passat”, ha afegit.

Hidalgo va rebre una citació el passat dimecres després de publicar l’article “Els gats d’Estremera” on qualificava de “vergonya democràtica” que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva estiguin a la presó per “crims” polítics. 

“Em remou per dins veure'ls jugar al tennis perquè quan vaig decidir donar el pas de ser funcionari de presons sabia perfectament el que feia (...) Res em va fer pensar que seria utilitzat, si, UTILITZAT com a funcionari públic, per resoldre de forma ignominiosa un problema que és tan sol polític ", escrivia a l'article.