El president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Luis Bonet, ha demanat a les formacions independentistes que "respectin" l'informe elaborat pels lletrats del Parlament en el que rebutgen que es pugui investir a distància el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, perquè, segons la seva opinió, acatar-lo seria "el més assenyat".

"A mi em semblaria assenyat que respectessin el que diuen els lletrats del Parlament que han donat mostra de sensatesa durant tot aquest temps anòmal", ha afirmat en una entrevista a RNE remarcant: "Jo crec que cal fer-los cas". Els lletrats de la Cambra catalana consideren que una investidura telemàtica contravé el Reglament del Parlament i veuen "imprescindible" l'assistència al Ple del candidat a la Presidència de la Generalitat.

Preguntat per la intenció del cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, de prorrogar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya si Carles Puigdemont és elegit president sent a Brussel·les, Bonet l'ha defensat assegurant que "restablir la normalitat sempre és bo": "És millor que sigui normal, és a dir, sense necessitat de l'article 155 que és un article excepcional, però si realment entrem en anomalies, doncs sí, Per què no?", ha manifestat.

L'empresari ha dit esperar que el nou govern català "ajudi que es restableixi la concòrdia i la cohesió social", que es posi "a treballar" per "recuperar el mal que s'ha produït amb la deriva sobiranista" i per "progressar".

"La incertesa no és bona"

Així mateix, Bonet ha expressat el seu desig que els partits polítics "s'entenguin" de cara a la constitució de la Cambra autonòmica i a l'elecció de la Mesa que tindrà lloc aquest dimecres. "Tot el que sigui incertesa no és bo", ha apuntat, advocant per "una legislatura normal".