La família Franco ha posat en venda la finca el Pazo de Meirás, la qual va ser residència d'estiueig del dictador espanyol i família durant més de quatre dècades, per un preu pròxim als vuit milions d'euros. Feia temps que la família s'estava plantejant treure's de sobre la finca, ja que en els últims anys ha estat més un maldecap que un lloc per anar a gaudir de l'estiu. El que ha accelerat aquesta posada en venda va ser la mort de Carmen Franco, filla del dictador, el passat 29 de desembre. 

Per la seva banda, la diputació de La Corunya, però, sospita que els hereus de Franco han posat, i volen, vendre el Pazo de Meirás abans que es pugui donar una eventual expropiació avalada per diferents informes jurídics, un d'ells impulsat per la mateixa diputació. La mateixa vicepresidenta provincial, Goretti Sanmartín, ha considerat que la família "es vol deslliurar d'una propietat que van aconseguir de forma il·lícita". 

De fet, el Pazo de Meirás va començar a ser un problema per a la família l'any 2008 quan la Xunta de Galícia va declarar la finca Bé d'Interès Cultural (BIC), cosa que va molestar la família, ja que es va veure obligada a obrir un règim de visites per a la casa, de fet, ja s'ha multat tant a la família com a la Fundació Francisco Franco per no obrir el palau un mínim de dies al mes.

Però els maldecaps no es van acabar aquí, l'estiu passat, l'Ajuntament de Sada, població on s'ubica l'habitatge, va declarar tota la família, al complet, persona non grata dins del poble. A més a més, l'alcalde del poble, Benito Portela, i la Comissió de Memòria Històrica van pressionar els Franco per expropiar-los la finca. Però el passat agost els problemes per a la família Franco no van acabar aquí, un grup d'independentistes gallecs van ocupar el palau per reclamar que la finca passés a ser propietat de les institucions públiques i no d'un particular.