La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha informat aquest dilluns que ha donat positiu per covid-19. Es dona la circumstància que Armengol va assistir aquest dissabte al congrés extraordinari del PSC, on va participar en una taula rodona amb Salvador Illa, la ministra de Transports, Raquel Sánchez i el president del País Valencià, Ximo Puig, que ha donat negatiu en sotmetre's a un test, després de conèixer el positiu de la seva homòloga balear.  "Acabo de rebre la notícia. He donat positiu en coronavirus. Ja estic guardant quarantena i tots aquests dies continuaré treballant via telemàtica des de casa", ha revelat Armengol aquest matí al seu compte de Twitter.

La líder de l'Executiu balear ha assegurat que es troba bé "gràcies a estar vacunada" i ha puntualitzat que únicament presenta "símptomes lleus". Armengol ha aprofitat per fer una crida la ciutadania a vacunar-se. "Vacunem-nos i especialment aquestes dates, cuidem-nos", ha afirmat a les portes de Nadal. Precisament aquest mateix dilluns comença en el Parlament balear el ple de debat dels Pressupostos autonòmics de 2022.

TUIT Francina ArmengolCovid

Salvador Illa, confinat

Es dona la circumstància que Salvador Illa havia de ser entrevistat als estudis de RAC1 aquest matí i en saber que era contacte estret amb la presidenta balear, ha decidit abandonar els estudis i s'ha confinat, tal com ha fixat el Departament de Salut. Illa ha explicat que va estar dinant amb Armengol. La presidenta balear se suma així a la llista de polítics afectats per la sisena onada. La setmana passada, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va informar que havia donat positiu per covid. Davant d'això, alguns consellers van informar que prenien mesures per haver estat contactes estrets i reduïen la seva interacció social, prioritzant el teletreball.

Francina Armengol Salvador Illa PSC  Barcelona EFe

Francina Armengol amb Salvador Illa al Congrés del PSC / Efe

Més de 600 positius diumenge

Balears no escapa a la sisena onada de la covid. Diumenge es va registrar 666 proves positives, 124 menys de les detectades el dia anterior, segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum. La positivitat diària augmenta cada dia que passa i ja se situa en el 14,03%. Per illes, s'han detectat un total de 535 positius a Mallorca; 59, a Menorca; 71, a Eivissa i un a Formentera.

Quant a hospitalitzacions, actualment hi ha 243 pacients de covid hospitalitzats en planta i l'ocupació a l'UCI és del 14,08% (risc mitjà) amb un total de 48 persones ingressades. Atenció Primària atén prop de 10.000 persones per covid diàriament. El 83,97% de la població diana de l'arxipèlag compta amb, almenys, una dosi (939.696 persones) i el 81,74% amb la pauta completa (914.755 persones).

 

Imatge principal, Francina Armengol aquest dissabte al Congrés del PSC, amb Salvador Illa i Ximo Puig / Efe