Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn tampoc defensaran els indults davant el Tribunal Suprem.

Després que es reunís avui el seu advocat, Jordi Pina, a la presó de Lledoners amb Sánchez, Rull i Turull amb relació a l'informe sobre els indults, els tres presos polítics han decidit que no presentaran l'escrit d'al·legacions.

"Els nostres clients no se senten interpel·lats pel Tribunal Suprem, per la qual cosa no presentaran cap escrit", ha dit Pina en unes declaracions que ha fet arribar el lletrat als mitjans de comunicació.

Joaquim Forn, representat per Xavier Melero, ha pres la mateixa decisió aquesta tarda. 

La decisió dels tres presos polítics va en la mateixa línia que els condemnats d'ERC, que avui també han fet públic que no presentaran al·legacions. Aquest dimecres, el Tribunal Suprem els va donar 5 dies de termini perquè al·leguin el que considerin convenient sobre la petició d'indult.

La sala segona del Tribunal Suprem va donar aquest dimecres un termini de cinc dies per presentar al·legacions als dotze presos polítics del procés independentista. El camí dels indults segueix endavant, ara amb aquest tràmit perquè expliquin els seus motius per acceptar l'indult que s'ha de formular a favor seu. 

Un cop recollides les al·legacions, només faltarà el dictamen del Tribunal Suprem per tramitar tot l'expedient a la Moncloa, que és qui acabarà decidint sobre si dona o no els indults. Un cop decidit, i en el cas que el govern espanyol concedeixi el perdó als condemnats pel procés, l'últim tràmit es fa a la Zarzuela. El Rei és qui finalment signa els indults a petició de l'Executiu.

Els presos d'ERC tampoc responen al TS

Junqueras, Bassa, Romeva i Forcadell asseguren que “és la primera vegada que el Suprem reclama una petició d’aquestes característiques” i que, “si ho fa ara, és per qüestions merament polítiques”. 

Els quatre membres d’Esquerra Republicana argumenten que no donaran resposta a l’alt tribunal, perquè “la llei no ho preveu i perquè no és de compliment obligat”.
 
Per últim, tots quatre recorden que “la solució al conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol ha de ser col·lectiva i passa per l’amnistia” de totes les persones represaliades, més de 3.000 arreu del país.

L'advocat de Carles Mundó, condemnat per desobediència, recorda que actuen d'acord amb l'actitud passiva que aquesta part ha mantingut respecte a aquest expedient.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, va rebutjar aquest dimecres la possibilitat de rebre l'indult. "No acceptarem cap humiliació. Ni penediment, ni indult", va manifestar.