L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa han entrat aquest divendres a les presons de Wad-Ras (Barcelona) i Puig de les Basses (Figueres) després que el Tribunal Suprem els hagi revocat el tercer grau.

"Sé que podem comptar amb vosaltres. Sempre esteu al nostre costat. Mai no us agrairé prou tot el suport. Sabem que esteu amb nosaltres. Sabem que persistireu, persistireu i persistireu. Us estimo. Endavant!", ha exclamat Forcadell abans d'entrar al centre dirigint-se als concentrats, que han reclamat la seva llibertat.

En el moment en què ha arribat Forcadell i s'ha abraçat amb els màxims dirigents d'ERC que l'esperaven, els concentrats han cridat consignes en contra del partit per haver donat suport als pressupostos espanyols, els quals es van aprovar ahir.

169A3139

Concentrats donen suport a Forcadell en la seva tornada a la presó de Wad-Ras / Foto: Sergi Alcàzar

"Facin el que facin no ens rendirem. Seguirem endavant. El diàleg i la negociació hi seran sempre. Per molt que ens vulguin trepitjar, no ho aconseguiran. Amb aquesta ràbia i impotència que sentim avui seguirem endavant. Gràcies per ser-hi. Visca Catalunya i visca l'Empordà!", ha dit per la seva banda Bassa moments abans d'ingressar al centre penitenciari.

Bassa ingressa presó - acn

Moment en què l'exconsellera Bassa ha reingressat a la presó / Foto: ACN

Visiblement afectada, s'ha abraçat a diversos dels assistents i ha estat rebuda a crits de 'No estàs sola'. A les portes del centre penitenciari l'esperaven unes 200 persones, també en resposta a la convocatòria de l'ANC.

Forcadell ha estat acompanyada del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, el president del Parlament, Roger Torrent, i la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta. Per part de JxCat, hi havia el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i per part del PDeCAT l'exconsellera i candidata pel 14-F Àngels Chacón.

Bassa, per la seva banda, ha rebut l'escalf de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i la seva germana i diputada de la formació al Congrés, Montse Bassa. També hi havia el conseller de Treball, Chakir El Homrani, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, la diputada de la CUP, Mireia Vehí o l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Ambdues preses han rebut el suport també de centenars de persones convocades per l'Assemblea, que han exigit la llibertat dels presos i han fet diverses proclames a favor de la independència de Catalunya equipats amb pancartes i estelades.

L'entitat havia convocat fins a onze marxes de vehicles que des de Barcelona i Girona han acabat davant dels dos centres penitenciaris. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha denunciat que "la revocació és un acte més de la repressió" i ha argumentat que les accions s'han fet "per acompanyar les preses".

El comiat a les xarxes

"Ens tornen a tancar a la presó, ens tornen a engarjolar. No per esperat és menys dolorós. Però malgrat tot, tot i que hem passat un temps de bri d'aire fresc més llarg que els companys que estan a Lledoners, ara tornem a la gran repressió. Les conviccions són les mateixes, continuem amb les conviccions fermes. Perquè malgrat els forrellats, els murs i els panys de seguretat, les nostres ànsies de llibertat col·lectiva no s'acaben", ha dit Forcadell en un vídeo difós a les xarxes socials.

Abans, Forcadell també ha penjat un vídeo a les xarxes socials en què ha afirmat que encara que avui les tornin a posar a la presó, "mai podran tancar la nostra voluntat de construir un país més just, més solidari i més lliure. Gràcies a totes i tots pel suport".