Foment del Treball i Fepime han valorat com a "molt perjudicial" l'acord de govern del PSOE i Unides-Podem. En un comunicat, les patronals catalanes han assegurat que el pacte de Sánchez i Iglesias "perjudica el creixement econòmic del país i a les grans empreses, pimes i autònoms; desmotiva la inversió, no genera confiança i frena la generació d'ocupació en un context de desacceleració econòmica".

Foment ha lamentat que l'acord "vagi en la direcció d'incrementar la pressió fiscal" a empreses i persones i que es vulguin modificar aspectes "rellevants" de la reforma laboral del 2012 "que van ser determinants per evitar el tancament de moltes empreses espanyoles" durant la crisi.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha recordat que per incrementar els ingressos públics és "prioritari atacar l'economia submergida en deu punts en relació al PIB", ja que això permetria obtenir 100.585 milions d'euros d'ingressos més en quatre anys i, a partir del quart, 40.000 milions anuals.

La presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, ha considerat "essencial" facilitar l'activitat a les pimes i autònoms en un context de desacceleració econòmica, per tal de no perjudicar l'ocupació.

Foment ja ha anunciat que analitzarà en el marc de la seva junta directiva i l'assemblea general del 13 de gener el programa de govern i l'avantprojecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic.

Paral·lelament, Foment ha assegurat que, en coordinació amb la CEOE, que també ha carregat contra l'entesa entre el PSOE y Unidas Podemos, "impulsarà tots els mecanismes necessaris tant parlamentaris com de negociació per evitar posar en marxa un programa de govern tan negatiu per a l'economia productiva".