L'acord de govern PSOE-PP apujarà l'IRPF a les rendes altes i derogarà la reforma laboral, entre altres mesures, segons consta al document del pacto.

Així, s'incrementaran en dos punts els tipus impositius de l'IRPF sobre la base general per als contribuents que tinguin rendes superiors a 130.000 euros i quatre punts per a la part que excedeixi de 300.000 euros.

El tipus estatal sobre les rendes de capital s'incrementarà en 4 punts percentuals per a les esmentades rendes superiors a 140.000 euros.

També es proposa la reforma de l'impost de societats garantint una tributació mínima del 15% de les grans corporacions, que s'ampliaria fins al 18% per a les entitats financeres i empreses d'hidrocarburs.

Així mateix, s'establiran millores en la fiscalitat per a les PIME, de manera que aquelles societats que facturin menys d'un milió d'euros passin de tributar d'un tipus de gravamen del 25% al 23%.

 

A més, ambdues forces es proposen de derogar la reforma laboral, vigent des de 2012.

El Salari Mínim Interprofessional s'incrementarà fins a assolir progressivament el 60% del salari mitjà a Espanya tal com recomana la Carta Social Europea, la qual cosa suposaria 1.200 euros mensuals.

Pensions

Les pensions s'actualitzaran conforme a l'IPC real mitjançant llei de forma permanent. S'augmentarà el poder adquisitiu de les pensions mínimes i les no contributives i s'eliminarà el Factor de Sostenibilitat i l'Índex de Revalorització de Pensions de la Seguretat Social previstos a la Llei 23/2013.

El pacte PSOE-Podemos també preveu posar fre a les pujades abusives dels preus del lloguer permetent que els ajuntaments i /o les comunitats autònomes que així ho considerin puguin regular les pujades abusives a les zones prèviament declarades tensades.

Quant al consum energètic es proposen una reforma del mercat elèctric i baixada de la factura.

Violència contra les dones

Pel que fa a la violència contra les dones, ambdues forces advoquen per blindar que "només sí és sí" i prometen una llei integral per la protecció de la llibertat sexual i contra les violències sexuals, que garanteixi la sensibilització, prevenció, detecció, atenció, protecció i reparació.