La fiscalia troba prematur acusar de rebel·lió el president de la Generalitat, Quim Torra. No és el moment ni hi ha prou indicis, asseguren en resposta a l'enèsima querella de la formació d'extrema dreta Vox contra el Govern i els seus membres, querelles que mai han tirat endavant per infundades.  El ministeri públic ha d’informar en els propers dies sobre la querella que va presentar Vox el setembre passat contra el president pels delictes de rebel·lió, col·laboració amb grup terrorista, conspiració i proposició a la rebel·lió.

Vox, que també demanava la detenció de Quim Torra, va presentar la querella després de l’operació ordenada per l’Audiència Nacional contra els CDR, que va acabar amb nou detinguts, set dels quals estan a presó.

El ministeri públic, segons informa El Confidencial, considera que no hi ha prou proves per actuar contra Torra -afirmen que es troben en una fase “en excés embrionària”-, si bé sostenen que estan atents als seus actes.

Judici pels llaços grocs

El president Quim Torra serà jutjat el 18 de novembre pel TSJC per no haver retirat els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos polítics dels edificis oficials. La fiscalia demana una pena de un any i vuit mesos d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 30.000 euros.