La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns nou independentistes acusats de planejar presumptament accions violentes. L'operació dels Serveis d'Informació de la Guàrdia Civil l'ordena el jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional i acaba, per ara, amb nou detinguts que seran traslladats a Madrid durant les properes hores. Fonts de l'Audiència Nacional indiquen que els detinguts estan acusats de terrorisme i rebel·lió.

Guàrdia Civil Audiència Nacional CDR Sabadell   ACN

Detall de l'entrada de l'immoble de Sabadell on ha entrat la Guàrdia Civil / ACN

L'operació s'ha produït a Sabadell, a Mollet del Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda, a Sant Vicenç de Torelló i a Cerdanyola. Ràdio Sabadell explica que l'operació "estaria relacionada amb el Casal Anarquista del carrer Edgardo Ricetti", al centre de la ciutat i que, com a conseqüència, estaria tallat el carrer Convent entre Sant Honorat i la plaça de les Dones del Tèxtil. Un helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevola la zona.

El Ministeri de l'Interior ha apuntat que s'han fet deu escorcolls i que s'han trobat "substàncies precursores per a la confecció d’explosius, a l'espera de confirmació pels especialistes". De la mateixa manera s'ha confiscat "documentació i material informàtic" i els detinguts estan acusats de "projectar accions violentes". 

El motiu pel qual s'ha engegat aquesta operació és que es creu que els detinguts preparaven actes violents davant el segon aniversari del referèndum i la sentència del judici al procés, prevista per aquesta tardor.

En declaracions a RNE, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat més detencions i més escorcolls de la Guàrdia Civil, i ha confirmat que se'ls acusa de terrorisme. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC.

La investigació judicial va començar fa mes d'un any

Des de l'Audiència Nacional informen que els detinguts són membre d'un grup dels CDR i tenien "capacitat per cometre accions violentes". La investigació judicial va començar fa més d'un any pel delicte de terrorisme i rebel·lió. Els detinguts declararan a l'Audiència Nacional en els propers dies.

Ho seguim en directe aquí.