VOX ha presentat una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per rebel·lió i sol·liciten la seva "detenció immediata". Ho ha anunciat el líder del partit ultradretà, Santiago Abascal, al seu compte de Twitter, on ha destacat que han fet aquesta acció contra Torra "davant les greus notícies sobre la relació amb els terroristes del CDR".

Així mateix, VOX també ha assegurat en un comunicat que s'ha querellat contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) per portar a terme "accions violentes" a Catalunya que es constaten, segons el partit, "amb les detencions de nou persones acusades, entre d'altres càrrecs, de terrorisme i tinença il·lícita d'explosius".

La formació d'extrema dreta indica que la querella presentada "es fonamenta en la nota i el vídeo de l'operació, que va distribuir la Guàrdia Civil, i en la qual es pot observar com confisca el material per a la confecció d'explosius".

"D'acord amb la informació recollida, els CDR planificaven atemptar, almenys a Catalunya, en les dates pròximes al segon aniversari del referèndum il·legal de l'1-O d'octubre del 2017, i en les dates en les quals s'espera la sentència del procés, prevista també per al mes d'octubre vinent", argumenta Vox, que forma part de l'acusació en el judici contra els presos polítics.

Així mateix, atribueix als CDR una "radicalització", entre altres qüestions, per "les crides realitzades des de comptes oficials" per organitzar "mobilitzacions de protesta" que evidencien "la connexió dels fets investigats amb l'objectiu de subvertir l'ordre constitucional, alterar la pau pública i intentar imposar, mitjançant la violència, la secessió de Catalunya".