La fiscalia superior de Catalunya investigarà la presumpta inacció dels Mossos d'Esquadra durant el tall de l'AP-7 a l'Ampolla i l'obertura dels peatges de Martorell, la Roca i Girona, entre d'altres, per part dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en suport dels presos polítics. La decisió ha sorprès en fonts del Govern pel fet que, davant situacions similars i en plena aplicació del 155, amb un govern del PP, no es va tirar endavant una mesura d'aquesta mena.

El 8 de novembre del 2017 es va convocar una aturada de país com a protesta pels empresonaments i exili de membres del Govern arran de la repressió desfermada per l'Estat després del referèndum de l'1 d'octubre. Els CDR, que van organitzar la majoria de les mobilitzacions, van aconseguir dur a terme uns 60 talls de carreteres, autopistes i vies de ferrocarril, que van provocar un col·lapse generalitzat de la mobilitat a Catalunya, sense que els Mossos hi intervinguessin.

Per què no van investigar Zoido?

En aquell moment, el control dels Mossos estava en mans del Govern espanyol, com tota l'administració de la Generalitat, arran de l'aplicació del 155. Per això, les fonts ironitzen que en aquell moment no s'hagués investigat Juan Ignacio Zoido, el ministre de l'Interior i responsable a la pràctica de la policia catalana.

Durant la Setmana Santa d'enguany hi va haver alguns talls de carreteres i autopistes, arran de les quals van ser detinguts per la Guàrdia Civil els membres dels CDR de Viladecans Tamara Carrasco. Adrià Carrasco, del CDR d'Esplugues de Llobregat, es va exiliar a Bèlgica per evitar ser detingut. En aquells fets tampoc van actuar els Mossos i no es van obrir diligències contra la policia catalana.