La Fiscalia provincial de Madrid ha incoat diligències arran de la denúncia presentada per Ciutadans pels incidents ocorreguts durant la celebració de l'Orgull 2019, en la qual el partit va afirmar que va ser objecte d'amenaces, injúries i delictes d'odi.

Ciutadans va presentar el passat 10 de juliol la seva denúncia davant de la Fiscalia General de l'Estat, que la va remetre a la Fiscalia de Madrid per ser el competent dels fets registrats a la capital.

"Espero que caigui tot el pes de la justícia sobre aquells que es dediquen a insultar i agredir altres ciutadans", ha manifestat aquest dimarts a través del seu compte a Twitter el líder de la formació unionista, Albert Rivera, després de conèixer el pas donat pel Ministeri Públic.

El president de Ciutadans va defensar portar el cas davant de la Fiscalia al destacar que simpatitzants del seu partit havien estat objecte d'"agressions, insults i vexacions" durant la manifestació celebrada a Madrid el passat 6 de juliol.

Rivera torna a demanar el cessament del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, perquè, assegura, "en comptes de protegir les llibertats de tots, aquell dia es va dedicar a assenyalar-nos i posar-nos a la diana dels violents".

Ciutadans considera que el ministre va encoratjar les esbroncades i increpacions que van patir durant la marxa en afirmar que era il·lusori pensar que no tindria conseqüències "pactar amb qui d'una forma descarada, fins i tot obscena, tracta de limitar els drets humans", amb referència als acords amb Vox en l'Ajuntament de Madrid.