La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per la campanya Stop Islamització que la formació d'extrema Vox va llançar el passat 27 de gener a través les xarxes socials, arran de la denúncia per delictes d'odi que va presentar les comunitats musulmanes de Catalunya.

El ministeri públic ha acordat obrir diligències per investigar si la campanya impulsada per Vox pot constituir un delicte d'odi, dos dies després que el partit liderat per Santiago Abascal hagi irromput en el Parlament amb 11 diputats. Vox va llançar la campanya investigada, a través de les xarxes socials, pocs abans de l'inici de la campanya de les eleccions del 14-F, durant la qual han repetit sense descans  missatges per alertar del "perill de la islamització" de Catalunya, Espanya i Europa.

Incitar a l'odi

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), juntament amb la Federació Consell Islàmic (FCIC) i la Federació Islàmica (FIC), que agrupen el 90% de les 330 mesquites de Catalunya, van portar la campanya a la fiscalia a principis de febrer. A parer seu,  "incita a l'odi contra l'islam i els musulmans a Catalunya i a Espanya" i són un atac a la llibertat religiosa. Ucidcat, FCIC i FIC, en un comunicat fet públic en anunciar que emprenien accions legals, van considerar que "vincular l'islam i els musulmans al terrorisme com a estratègia de votació de dretes és un acte bàrbar" dirigit a "alimentar el racisme, la xenofòbia i l'odi als musulmans".

La campanya difosa per Vox que està investigant la fiscalia 

No és la primera vegada que la formació d'extrema dreta és investigada per aquest motiu. De fet, dos diputats electes per la circumscripció de Barcelona estan pendents de judici per presumptes delictes de discriminació i incitació a l’odi contra immigrants quan eren dirigents de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) el 2011. Es tracta del número 3 de la llista, Joan Garriga Domènech, president de Vox a Barcelona i cosí del cap de llista a Catalunya, Joan Garriga, i la número 5  Mónica Lora, secretària-tresorera de la formació que va ser regidora de PxC a Mataró.

 

Foto principal, Santiago Abascal i Ignacio Garriga en un acte de campanya a L'Hospitalet de Llobregat / Efe