Veïns de Ripoll han rebut aquest dimarts la comitiva de Vox amb cartells, clàxons i crits de "fora feixistes dels nostres pobles". Tant el candidat a la Generalitat, Ignacio Garriga, com la presidenta del partit a Madrid, Rocío Monasterio, s'han referit a la ciutat com a "bressol del gihadisme".

Vox ha aprofitat la visita al municipi on vivia l'imam acusat dels atemptats del 17-A per tornar a vincular Ripoll amb el terrorisme, i la immigració amb el "totalitarisme de l'islam". Després dels parlaments, la comitiva de Vox, per primera vegada aquesta campanya, ha caminat pels carrers del municipi. L'objectiu era arribar fins a la mesquita. Ho han aconseguit, seguits per grups d'antifeixistes i custodiats pels Mossos.

En un discurs dirigit als mitjans, Garriga ha afirmat que l'independentisme és "un enemic de la convivència" per haver permès que "l'islamisme" actuï amb llibertat: "Hem vingut a denunciar la creixent islamització a Catalunya". "Hem vingut a denunciar la situació que viuen els veïns de Ripoll, la que viuen altres a Salt i moltes regions del conjunt de Catalunya", ha afegit.

Monasterio, per la seva banda, ha denunciat que aquí [a Catalunya] "hi ha el virus de la pandèmia, el virus de l'independentisme, que no dona de menjar ni resol el problema sanitari, i el virus del totalitarisme de l'islam". No pot ser que sentim a parlar de Ripoll només per les idees dels separatistes, els independentistes i els enemics de la llibertat que volen acabar amb la vida dels qui no pensen com ells, com va ser aquell imam de Ripoll, que va instar els seus a cometre l'atemptat de la Rambla", ha dit. Cal recordar que l'imam era confident del CNI i que Vox, juntament amb Cs, PP i el PSOE, han rebutjat que el Congrés investigui aquesta relació.

Segons la Fiscalia, els membres de la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils el 2017 eren de Ripoll i el grup estava liderat per l'imam d'aquesta localitat. Per això, Monasterio ha afirmat que els imams "són enemics de la llibertat" i ha acusat a qui va ser l'imam de la localitat d'"instigar els seus per cometre un atemptat a la Rambla".

Rebuig rere rebuig

Ahir mateix es va produir un escenari similar al barri barceloní del Carmel. El líder del partit a Espanya, Santiago Abascal, va ser rebut amb una cassolada i no va dubtar en tornar-s'hi: "No sé si tindran vaixella per a diumenge, però sé que no els quedaran forces per seguir picant, perquè Vox tindrà una representació extraordinària", va dir.