La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències d'investigació com a conseqüència de tres denúncies presentades per l'associació monàrquica Concordia Real Española contra els líders d'ERC, Pere Aragonès, del BNG, Ana Potón i Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, per injúries greus a la Corona després de fer uns comentaris sobre la situació actual del rei emèrit Joan Carles I i també per criticar la monarquia.

Segons recull l'ABC, les tres denúncies es van registrar a la Fiscalia el passat dimarts. A partir d'ara, una fiscal investigarà els fets que detalla l'associació per tal determinar si són o no constitutius de delicte i per tant susceptibles de ser presentats com a querella. 

En el cas d'Aragonès hauria incorregut un delicte d'injúries i calúmnies contra la Corona, actuals monarques, reis i ascendents emèrits per unes declaracions que va fer el passat 18 de juliol on deia que "els Borbons són una organització criminal" i "la monarquia només pot ser corrupta per definició".

Segons exposen, "es tracta d'expressions ofensives, impròpies i injustes que evidencien un absolut menyspreu al Rei", diuen des de l'associació i recull el diari.  

"Cal fer caure aquest règim"

Aragonès va denunciar la corrupció de la monarquia espanyola i la va titllar d'organització criminal, dos dies abans de la visita dels reis al monestir de Santa Maria de Poblet. "Veiem com a la Zaruela els feixos de bitllets anaven repartint-se mentre la gent d'aquest país passava gana i patia precarietat, això cal denunciar-ho i cal fer caure aquest règim i monarquia", deia en l'acte polític del Jovent Republicà, celebrat aquest dissabte a Montblanc.

"La monarquia només pot ser corrupta per definició", va remarcar, al costat del portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales; la diputada del Parlament Rut Ribas, i el regidor Oriol Pallissó. Aquest acte s'hagués celebrat en la XXV Acampada Jove de les joventuts d'ERC, però la pandèmia del coronavirus no ho ha permès.