El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, ha apuntat aquest dijous que el seu departament "probablement" no esgotarà el termini màxim donat pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena i informarà demà divendres sobre si s'ha d'atorgar o no la llibertat a l'expresident de l'ANC i candidat a president de la Generalitat Jordi Sánchez per acudir a la sessió d'investidura convocada per a dilluns vinent.

Així ho ha manifestat aquest dijous durant la seva intervenció en un dinar-col·loqui organitzat pel Club Siglo XXI, en el qual ha rebutjat avançar quin serà la postura del ministeri públic en aquest cas. "Probablement demà responem però no per tàctica, sinó per doctrina", ha assenyalat.

Sànchez va demanar dilluns passat a Llarena que el deixi lliure o li permeti acudir al Parlament dilluns que ve per a la seva investidura, al·legant que la seva voluntat i la del seu grup és respectar la "legislació vigent". I el magistrat no resoldrà, gairebé segur, abans de dilluns, quan el Parlament ha convocat el ple per elegir-lo, atès que ha donat cinc dies al fiscal i a l'acció popular perquè l'informin sobre l'assumpte.