La Fiscalia Anticorrupció ha demanat exculpar Esperanza Aguirre i Ignacio González de la caixa B amb la que el Partit Popular va finançar campanyes electorals. El Ministeri Públic ha sol·licitat al jutge que investiga el cas de corrupció de la formació popular que retiri de la causa a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i el seu successor, Ignacio González. Aquest informe és dels últims tràmits que queden abans que el titular del Jutjat d'Instrucció Número 6, Manuel García Castellón, decideixi qui processa i qui aparta de la peça número 9 dins del cas 'Púnica', la caixa B del PP.

La peça 9 del cas 'Púnica' es tracta de la trama de corrupció més gran i de transcendència més important que intenta dictaminar si existia un fons en el Partit Popular que servia per pagar opacament les campanyes electorals de 2007, 2008 i 2011. Les indagacions van començar el 2014 quan es va trobar un bloc de notes de l'exsecretari general de la formació Francisco Granados on es podia llegir unes sigles, que corresponien a donants, al costat de les quantitats de diners que aportaven. Aquell mateix any es van detenir a més de 50 personalitats (polítics, funcionaris i empresaris), acusats de pertànyer a un entramat de corrupció molt gran que havia entregat contractes públics per valor de 250 milions d'euros des de 2012 en la comunitat madrilenya. D'un costat, els responsables polítics i administratius feien les adjudicacions "a dit" i, d'un altre banda, els empresaris beneficiats per això els pagaven comissions il·legals que es blanquejaven mitjançant un entramat societari, d'acord amb el relat judicial. El llavors jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va investigar els fets com un únic cas enorme, fins que el 2015 va decidir trossejar la causa per a aprofundir en els actes delictius diferenciats que va anar observant.

Bárcenas l'apunta

Aguirre ha estat acusada per corrupció per diverses bandes. Un d'ells, a part de la Caixa B, va ser quan l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, va assegurar que l'expresidenta de Madrid hauria rebut un sobre amb 60.000 euros per pagar la seva campanya electoral del 2007. Així ho va declarar davant l'Audiència Nacional en una sessió pel cas de finançament irregular del partit. Els fets van succeir ara fa tretze anys a la seu del carrer Gènova, i Bárcenas assegura que el president de la constructora Ploder, Luis Gálvez, va lliurar un sobre amb 60.000 € euros en metàl·lic que posteriorment ell i el també extresorer Álvaro Lapuerta van entregar a l'aleshores presidenta madrilenya davant la presència del polític popular, Francisco Granado. Durant la seva declaració, Bárcenas va assegurar que no pot presentar cap prova física de la subvenció irregular de les campanyes electorals del PP a Madrid, un dels casos que està a punt de tancar-se en aquests moments la justícia espanyola.