L'extresorer del Partit Popular (PP) Luis Bárcenas segueix exposant els entramats del partit. Aquest cop ha declarat a l'Audiència Nacional que tots els ministres de Foment i de Medi Ambient dels governs populars tractaven amb donants de la caixa B per parlar d'adjudicacions públiques, segons informa Europa Press.

Barcenas ha mencionat específicament a Francisco Álvarez cascos, qui va ser ministre de Foment des de l'any 2000 fins al 2004. En la seva declaració Barcenas ha recordat com el seu antecessor, Álvaro Lapuerta, va esbroncar a Álvarez Cascos, aleshores ministres, recordant-li que havia d'acudir a ell per aquesta mena d'"assumptes". 

Luis Barcenas ha comparegut davant del Tribunal per declarar sobre les injeccions de diners que es feien a la caixa B, les quals podrien tenir com a objectiu aconseguir adjudicacions públiques. Tot i assenyalar a alguns dels seus excompanys, Barcenas no ha sabut precisar quines adjudicacions, en concret, haurien obtingut els donants. L'extresorer s'ha excusat assegurant que aquesta informació estava recollida a la documentació que li hauria estat robada per l'Operació Kitchen. 

Malgrat la falta de precisió a l'hora de definir quines adjudicacions entraven en joc als despatxos del PP, l'extresorer ha insistit que els pagaments a la comptabilitat oficiosa que feien els donants tenien l'objectiu de facilitar una reunió amb els responsables de les administracions licitadores.

 

Barcenas accede a la audiencia nacional con su abogada / EfeLuis Bárcenas, extresorer del PP, entra a l’Audiència Nacional acompanyat de la seva advocada / Efe

Proves eliminades 

El passat 18 de juny es va fer públic un document on l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, demanava per escrit a un pres a qui va conèixer a la presó de Soto del Real que destruís els àudios que incriminen Rajoy. "Alex, s'han de destruir tots els àudios de M.R quan et doni l'ordre. No ha de quedar res. És el meu compromís. Fes el favor d'anar recuperant-los. Abraçada",

Bárcenas ja havia admès anteriorment davant del tribunal que el jutja per l'Operació Kitchen que existien uns àudios que incriminaven l'expresident popular i l'exsecretari general del PP, Javier Arenas, de cobraments irregulars. Bárcenas va explicar que un dels àudios enregistrava una reunió amb Rajoy, on li lliurava el romanent de la presumpta caixa B, uns 25.000 euros.

Segons va detallar Bárcenas, va pujar al despatx de Rajoy per indicació d'Arenas i li va donar els diners i les dues últimes fulles de la comptabilitat en B "perquè veiés com portaven el tema". En veure-ho, Rajoy es va girar a la butaca i, en una trituradora que tenia darrere, va destruir aquests dos documents.

 

Imatge principal: Luis Barcenas surt de l'Audiència Nacional després de declarar sobre les injeccions de diners que es feien a la caixa B del PP / Efe