La guerra oberta des de fa mesos entre la direcció del PP i Isabel Díaz Ayuso està més a prop del conflicte bèl·lic que de la desescalada. Ha estat després de les informacions publicades en les últimes hores, per diaris com El Mundo i El Confidencial, que revelen que persones pròximes a Pablo Casado haurien contactat amb detectius privats per a investigar la família de la presidenta madrilenya. Concretament per a investigar el seu germà, Tomás Díaz Ayuso, per un suposat contracte irregular durant la primera onada de coronavirus. Gènova nega els fets, però Ayuso ja ha convocat als mitjans aquest migdia a la Puerta del Sol.

Segons les informacions publicades, Ángel Carromero hauria intentat aconseguir informació sobre un contracte adjudicat per la Comunitat de Madrid a un empresari amic suposadament d'Ayuso. Carromero, que avui és el director general de Coordinació de l'Ajuntament de Madrid, és un vell conegut del PP de Madrid. No només pel seu episodi a Cuba el 2012, quan en un accident de cotxe va assassinar el dissident Oswaldo Payá. També és una persona molt propera a Teodoro García Egea, secretari general del PP i mà dreta de Pablo Casado.

L'objecte del contracte que es volia investigar era la compra mascaretes FFP2 i FFP3 per quinze milions d'euros. L'empresari és Daniel Alcázar Barranco, resident a Sotillo de la Adrada (Àvila), on estiueja la família Ayuso. Primer Gènova hauria intentat buscar buscar informació sobre aquest contracte, sobre Tomás Díaz Ayuso i sobre els moviments bancaris d'aquest i de l'empresa, per si hi hauria hagut comissions enmig. Com no se n'haurien sortit, sempre segons les informacions publicades, s'hauria demanat un pressupost a una agència de detectius privats. No s'hauria executat pel preu del servei i la dificultat per no aixecar sospites.

El Partit Popular ha negat "rotundament" les informacions en un breu comunicat, on també amenaça de prendre "les mesures judicials oportunes davant d'aquestes falsedats" contra els mitjans que les publiquen. Però aquest mateix matí Teodoro García Egea ha anul·lat un acte a Alacant i la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, una entrevista prevista. En canvi, la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha convocat una compareixença davant dels mitjans a la una del migdia a la Puerta del Sol.

Investigació de l'Ajuntament

Qui sí que ha comparegut aquest matí és l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i ha negat que cap membre de l'Empresa Municipal d'Habitatge --que està enmig de les acusacions-- encarregués o es reunís amb detectius privats per a investigar el germà d'Ayuso. Ha assegurat que, quan van arribar veus d'aquest suposat encàrrec el passat desembre, es va posar en marxa una investigació exhaustiva, que va determinar que no hi havia hagut res de res. També ha explicat que ha parlat amb Ángel Carromero i que aquest ha negat els contactes. Això sí, Almeida ha avisat que, si es descobrís que algú ha tingut alguna conducta irregular, seria cessat immediatament.

El govern espanyol: "Gravíssim"

El govern espanyol també hi ha ficat cullerada. En declaracions als passadissos del Congrés, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que són "gravíssimes" les informacions aparegudes arran del "joc d'espies" del PP. "Si la direcció del PP i el senyor Casado tenien coneixement o sospites d'irregularitats sobre l'adjudicació de contractes és greu que no ho hagi posat en coneixement de la justícia", ha criticat la dirigent socialista.