L'expresidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, hauria rebut un sobre amb 60.000 € per pagar la seva campanya electoral pels comicis autonòmics del 2007. Així ho ha declarat l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, a l'Audiència Nacional durant la sessió d'aquest dimecres del judici pel cas de finançament irregular del partit, conegut com a Cas Púnica, segons han informat fonts jurídiques a diversos mitjans.

Els fets van succeir ara fa tretze anys a la seu del carrer Gènova, i Bárcenas assegura que el president de la constructora Ploder, Luis Gálvez, va lliurar un sobre amb 60.000 € euros en metàl·lic que posteriorment ell i el també extresorer Álvaro Lapuerta van entregar a l'aleshores presidenta madrilenya davant la presència del polític popular, Francisco Granados. 

El suposat finançament irregular de les campanyes electorals d'Aguirre

Durant la seva declaració aquest dimecres, Bárcenas ha assegurat que no pot presentar cap prova física de la subvenció irregular de les campanyes electorals del PP a Madrid, un dels casos que està investigant en aquests moments la justícia espanyola. Bárcenas ha declarat aquest dimecres en qualitat de testimoni davant del titular de Jutjat Central d'Instrucció número 6, Manuel García Castelló, després que fa unes setmanes lliurés un escrit davant la Fiscalia Anticorrupció en el qual es mostrava disposat a col·laborar tant en la peça relativa a les comissions finalistes - a canvi d'una adjudicació concreta - que se segueix en la macrocausa Púnica.

Així, aquest dimecres a les 16.00 hores ha arrencat la seva compareixença, en què ha explicat que va ser l'empresari Luis Galvez qui va lliurar aquesta comissió que posteriorment ells van lliurar a Aguirre, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

El cas Púnica del PP

La macrocausa Púnica té diversos fronts d'investigació oberts, i el finançament irregular del PP de Madrid, com el presumpte cas dels 60.000 € que va cobrar Aguirre, forma part de la peça número 9 de la macrocausa. Precisament, l'expresidenta Aguirre va ser imputada el 2019 per una suposada implicació en la "supervisió" i "control" en contractes a determinats empresaris a canvi de finançament pel partit. 

El jutge García Castellón atribuïa a l'expresidenta madrilenya les tasques de supervisió d'aquests cobraments irregulars mentre que la interlocutòria assenyalava el tresorer local, Beltrán Gutiérrez, el vicepresident Ignacio González i el conseller Francisco Granados com els executors de les decisions d'Aguirre.