La Fiscalia ha demanat aquest dimarts que es revoqui la condemna d'un home sentenciat per haver amenaçat l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El condemnat va penjar un vídeo a les xarxes socials on insultava greument l'expresident sobre un cavall, feia visques a Franco, elogiava el tinent coronel Antonio Tejero i desitjava que Puigdemont fos violat a la presó. La justícia el va sancionar aleshores amb una multa de 1.200 euros, però ara la Fiscalia demana revocar la condemna. 

Segons ha explicat l'advocat Jaume Alonso Cuevillas en una piulada, la Fiscalia considera que les expressions que va fer servir l'home "no suposen una amenaça real, seria o creïble que suposi un perill, ni tan sols lleu" per Puigdemont. És per això que considera que no es tracta d'un fet constitutiu d'infracció penal. 

Davant aquests fets, Cuevillas ha qüestionat si la justícia espanyola és igual per a tothom.

El vídeo

El vídeo dura un minut i mig aproximadament i es veu l'individu, José G.P., apropant-se a la càmera dalt del cavall. Un cop davant, desitja "una feliç estada" dels independentistes a les presons espanyoles i espera que s'hi estiguin els mateixos anys que va estar-s'hi "el nostre tinent coronel, el senyor Tejero", de qui diu que mai va abandonar els seus guàrdies civils al Congrés. Això, ho contraposa amb Puigdemont, de qui diu que és una "rata maricona, filla de puta de claveguera, que s'ha fugit, ha deixat els seus homes aquí abandonats". "Vostè és un merda, un vividor", afegeix.

Per últim, desitja que la Guàrdia Civil el posi en una "gàbia" i el transporti en una furgoneta durant 17 hores fins el centre de Madrid. "Allà, tant de bo els presos li comencin a donar pel cul i no parin, el violin, a veure si el deixen embarassat; algun moro fill de puta d'aquests que vostè defensa", conclou. El vídeo acaba amb "Visca Espanya i visca Franco".