La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació sobre la protesta contra la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, a la Universitat Autònoma de Barcelona dijous passat. La fiscalia ha demanat identificar les persones que van incórrer en conductes "coactives" contra la seva presència a la universitat.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Banyeres, ha adoptat aquesta decisió arran d'una denúncia interposada pel diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa, que va alertar que un grup d'estudiants va intentar "rebentar" la conferència prevista l'11 d'abril passat a la UAB sota el títol "Davant els nacionalismes i populismes, Europa", a la qual assistia la candidata popular Álvarez de Toledo.

Segons Ciutadans, els fets denunciats presenten "amb claredat els caràcters dels delictes comesos en ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques". L'escrit presentat per Carrizosa apunta que és especialment reprovable que s'hagin vulnerat aquests drets en l'entorn universitari.

Si bé la denúncia de Cs apunta al diputat de la CUP Carles Riera com un dels instigadors de l'acte i es fa referència a una piulada seva, la fiscalia entén que l'hora en què es va fer i el seu contingut no expressa una voluntat de rebentar l'acte.

 

El boicot, que va ser àmpliament difós pel Partit Popular, va ser condemnat per la majoria de forces polítiques catalanes, així com pel Govern català i l'executiu espanyol.