L'assistència de la candidata del PP per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, en un acte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès, ha causat tensió quan més de 200 estudiants han protestat per la seva presència.

La comitiva del PP s’ha encarat amb desenes d’estudiants de la UAB que han intentat impedir l’acte de la formació unionista. Els populars s’han enfrontat als manifestants que els barraven el pas, en un forcejament que ha provocat moments d’alta tensió fins que la comitiva ha aconseguit accedir a la sala.

La candidata popular s'ha fet ressò dels fets al seu compte de Twitter, on ha qualificat de "niñatos totalitaris" els manifestants. "Ho hem advertit en arribar: no cedirem ni un mil·límetre en defensa de la llibertat. I, per descomptat, hem aconseguit entrar", es vanta Cayetana Álvarez de Toledo, en relació a la seva visita a la UAB.

Instants abans de l’acte, Álvarez de Toledo ha acusat els manifestants de ser “mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris”, tot assegurant que tenen la universitat “segrestada”. “Els exigim que se’n vagin a la biblioteca, a pensar, a llegir i a aprendre que existeixen diferents opinions. Això és la democràcia”, ha afegit.

Un grup d'estudiants ha intentat barrar el pas a la candidata i la seva comitiva, per impedir-los accedir a l'espai on s'havia de celebrar l'acte. Un cop dins, una vintena de Mossos han començat a custodiar l'entrada i hi ha hagut cops de porra contra alguns estudiants.

La candidata ha fet unes declaracions abans d'entrar a l'acte, com estava previst, i ha aconseguit entrar a la sala de la Plaça Cívica juntament amb el líder del PP català, Alejandro Fernández, i l'alcaldable de Barcelona, Josep Bou, ajudats per escortes i Mossos d'Esquadra.

Cayetana Álvarez ha sortit per la mateixa porta on havia entrat, però aquest cop no cap als concentrats a la Plaça Cívica sinó en direcció a l'aparcament, que era inaccessible per als estudiants perquè hi impedia l'entrada un cordó policial.

Els concentrats a la Plaça Cívica han encès pots de fum i els han llançat en direcció als membres del PP, però com que estaven a 20 metres de distància, i amb un cordó policial enmig, no han tocat ningú. Els concentrats han cridat "Fora feixistes de la Universitat", "Nazis no" i "Mossos d'Esquadra torturadors".​