Ciutadans ha portat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la seva particular campanya en contra de la llibertat d’expressió. Com ja van fer en el seu moment Albert Rivera i Inés Arrimadas, que es van desplaçar a Alella per fotografiar-se retirant llaços grocs, aquest matí la número cinc a la llista de Ciutadans, Carina Mejías i el portaveu del partit unionista al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, s’han desplaçat aquest dilluns a la plaça Cívica del campus de Bellaterra per retirar símbols solidaris amb els presos polítics.

L’atac a la llibertat d’expressió que suposa retirar llaços grocs ha anat acompanyada de la presentació d’una denúncia a la fiscalia per les accions de protesta que van tenir lloc la setmana passada al mateix espai, quan un grup d’estudiants antifeixistes van escridassar la candidata del Partit Popular a les eleccions generals Cayetana Álvarez de Toledo. Durant les protestes es va veure almenys un simpatitzant d’Álvarez de Toledo fent la salutació feixista.

Segons la denúncia, durant l’acte convocat per l’associació d’estudiants espanyolistes S’ha acabat, “grups radicals organitzats, a més d’insultar i amenaçar els ciutadans” que participaven a l’acte, “es van trencar i robar elements de la carpa informativa”. A més, apunta la denúncia, “aquests grups de radicals, com a massa organitzada, van envoltar físicament la dita carpa informativa a efectes d’impedir la finalitat de la mateixa”.

Per tot plegat, Ciutadans conclou que hi ha proves que demostren “la voluntat dels grups radicals organitzats d’impedir, inclús, per la força el lliure i impertorbat exercici de drets fonamentals com el de la reunió o de llibertat d’expressió”.