L'Audiència Nacional ha obert el judici oral contra el major Josep Lluís Trapero i l'excúpula dels Mossos pels fets del 20-S i de l'1-O, tal com ha anunciat l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas aquesta tarda. A partir del dia d'aquesta obertura, la Fiscalia té cinc dies per presentar els seus escrits d'acusació.

Aquest posicionament serà el primer en què la Fiscalia concretarà quins delictes atribueix als acusats pel procés i quines penes els demana. Aquest mateix dilluns, es feia públic que tenia previst acusar Trapero del delicte de rebel·lió

Per ara, Trapero està processat per dos delictes de sedició pels fets del 20 i 21 de setembre davant la Conselleria d'Economia i un d'organització criminal pel seu paper per la jornada de l'1 d'octubre, tal com ho va aprovar la magistrada de l'Audiència Nacional al principi d'aquest procés, Carmen Lamela.

L'acusació de rebel·lió podria estendre's a la resta de l'excúpula dels Mossos. Cal recordar que, a més dels delictes a Trapero, a l'exdirector dels Mossos Pere Soler i l'exsecretari general d'Interior César Puig se'ls va processar per un únic delicte de sedició, mentre que la intendenta Teresa Laplana ho va ser per delicte de sedició pels fets del 20 i 21 de setembre.