La fiscalia acusarà Josep Lluís Trapero del delicte de rebel·lió. Així ho exposa aquest dilluns La Razón, que assegura que l'acusació contra l'excap dels Mossos d'Esquadra estarà finalment d'acord amb la que mantingui la Fiscalia del Tribunal Suprem contra els principals líders independentistes en el judici que començarà a finals d'any o principis del 2019.

Al principi, la llavors magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va processar Trapero per dos delictes de sedició pels fets del 20 i 21 de setembre davant la Conselleria d'Economia i un d'organització criminal pel seu paper per la jornada de l'1 d'octubre.

Extensiva a altres processats

Aquesta mateixa acusació pot fer-se extensiva a altres processats per Lamela, els altres membres de l'excúpula dels Mossos. Cal recordar que, a més dels delictes a Trapero, a l'exdirector dels Mossos Pere Soler i l'exsecretari general d'Interior César Puig se'ls va processar per un únic delicte de sedició, mentre que la intendenta Teresa Laplana ho va ser per delicte de sedició pels fets del 20 i 21 de setembre.