La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha dit que en aquest punt del judici del procés podria ser "pertorbador" autoritzar Oriol Junqueras a sortir de la presó el dia 17 per acatar la Constitució, primer tràmit per adquirir l'acta de diputat del Parlament Europeu.

En declaracions als periodistes després de la inauguració de l'Escola de Fiscals, a Bergondo (la Corunya), Segarra ha dit que les discrepàncies "són perfectament admissibles", amb referència al fet que l'Advocacia de l'Estat, a diferència de la Fiscalia, no s'oposa a la sortida de Junqueras de la presó, i s'ha mostrat partidària de "no fer mai juridicoficció".

La fiscal general ha destacat la "professionalitat, el rigor i el convenciment" de la fiscalia sobre les seves tesis en el judici del procés, una posició que espera que sigui acollida i "se li doni una solució adequada en Dret a aquest conflicte".

En declaracions als mitjans, ha fet una valoració sobre el judici del procés, que aquest dimecres arriba al final, i davant el qual la fiscalia defensa que el que va passar a Catalunya va ser un aixecament violent, tal com requereix el delicte de rebel·lió que atribueix als acusats.

“Transparència absoluta”

"Aquest any hem tingut l'oportunitat de presenciar en directe amb absoluta transparència un procés d'absoluta importància per a la vida social i política, tant de Catalunya com d'Espanya", ha sostingut Segarra.

A parer seu, el millor ha estat que s'hagi pogut transmetre aquest treball, del qual ha destacat el "rigor i la professionalitat" de tots els operadors jurídics que hi han intervingut, forces i cossos de seguretat, carrera judicial i fiscal.

"Aquí hi ha el treball, i del que es tracta és que es doni una solució adequada en Dret a aquest conflicte", ha remarcat.