La fiscal general de l'Estat, Dolors Delgado, ha donat positiu aquest dimecres per coronavirus. L'exministra de Justícia ha començat a trobar-se malament al matí i ja presentava símptomes lleus. S'ha sotmès a una prova, ha donat positiu, però s'ha descartat el seu ingrés hospitalari, segons ha confirmat fonts de la fiscalia. 

Fonts de la Fiscalia General de l'Estat han confirmat a Europa Press que Delgado presentava símptomes compatibles amb la Covid, de manera que va decidir traslladar-se a un centre mèdic en el qual se li van realitzar les proves que han donat positiu.

La Fiscalia General encara no ha valorat com afectarà aquesta situació a la tasca ordinària de Delgado al capdavant del Ministeri Públic, en espera a conèixer com es desenvolupen els esdeveniments.

Qui és Delgado?

 Delgado va estar 25 anys a l'Audiència Nacional abans de formar part de l'antic executiu de Pedro Sánchez i és membre de la Unió Progressista de Fiscals. 

La proposta de Delgado serà aprovada dimarts al primer Consell de Ministres. Dolores Delgado és experta en lluita contra el terrorisme gihadista i recorda que durant el seu mandat va ser l'encarregada d'instruir l'expedient per exhumar el dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. 

El cas Villarejo va esquitxar l'exministra que va aparèixer en les gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo en la causa oberta contra el policia per l’Audiència Nacional per cobrar quantitats milionàries per suposadament evitar la detenció i extradició a Guatemala de l’empresari espanyol Ángel-Pérez Maura. En aquestes l’excomissari afirma que Delgado és molt amiga seva i també de Baltasar Garzón. Ara bé, aquestes gravacions no han tingut recorregut judicial.

Durant els últims mesos el Ministeri que ha dirigit va fer nombrosos actes per a "treure de la fossa de la desmemòria", com la mateixa Delgado va explicar, l'exili republicà, amb motiu del seu 80è aniversari. També s'ha centrat en la recuperació i reparació de la dignitat de les víctimes del franquisme.