La ministra de Justícia en funcions i fiscal de l’Audiència Nacional en excedència, Dolores Delgado, ha tornat a sortir en les gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo en la causa oberta contra el policia per l’Audiència Nacional per cobrar quantitats milionàries per suposadament evitar la detenció i extradició a Guatemala de l’empresari espanyol Àngel-Pérez Maura. En elles l’excomissari afirma que Delgado és molt amiga seva i també de Baltasar Garzón.

Villarejo fa aquest comentari durant una conversa amb un Pérez-Moya i un altre empresari i es refereix a Delgado com a “la fiscal de les extradicions”, segons informa El Independiente. La conversa té lloc mesos després que les autoritats de Guatemala ordenessin l’arrest i lliurament de Pérez-Maura, investigat per cobrar una comissió de 30 milions de dòlars a l’expresident de Guatemala Otto Pérez Molina a canvi de que li adjudiquessin la construcció i explotació d’una terminal de contenidors Puerto Quetzal.

En una de les gravacions, Villarejo es vanta de les seves bones relacions amb la llavors fiscal i Baltasar Garzón, i parla de suposades gestions de l’exjutge per frustrar l’extradició. També es refereix a una reunió que va mantenir a la Fiscalia de l’Audiència Nacional a la qual hi hauria assistir Delgado.

Quan es van publicar les primeres informacions que vinculaven Delgado i Garzón amb aquest cas, tots van negar haver-se trobar amb Villarejo per evitar el lliurament de l’empresari a Guatemala. La ministra en funcions va negar haver tingut cap relació amb aquest cas.

Dinar a l'agenda de Villarejo

Paral·lelament, la Unitat d'Afers Interns del Cos Nacional de Policia va descobrir en l'agenda personal de Villarejo anotacions sobre un dinar que hauria fet l'any 2017 amb Dolores Delgado i Baltasar Garzón quan l'excomissari intentava evitar l'extradició de Pérez-Maura, segons publica El Confidencial.

Villarejo, empresonat des de novembre del 2017, declararà per aquesta causa el 12 de juny. Se l’investiga pels presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències, encobriment i falsedat en document mercantil.