És qüestió d'hores. S'està esgotant el marge de temps per poder arribar a un acord entre Junts pel Sí i la CUP i convocar demà el ple d'investidura. Una de les propostes que es manté viva i sobre la taula des d'ahir a la tarda és la que contempla un pas al costat de Mas, cedint la responsabilitat de la presidència a Neus Munté o algun altre diputat de CDC. A canvi, també es retiraria algun dels diputats de la CUP més reticents a l’acord amb JxSí i s'asseguraria estabilitat parlamentària.

En aquests moments, s'estarien duent a terme "converses d'última hora", segons les paraules de Josep Rull, coordinador general de Convergència, amb què ha justificat la seva absència d'aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio. Per la seva banda, fonts de la CUP asseguren que ?"no hi ha reunions oficials convocades", però que "això no vol dir que no s'estigui treballant". Això és tot el que se sap a hores d'ara sobre les negociacions d'avui.

L'última reunió coneguda va ser ahir a la tarda. JxSí i la CUP, amb l'assistència també de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), es van trobar a la seu de l'Assemblea durant tres quarts d'hora sense obtenir resultats. “Si hi ha acord, serà un miracle”, va definir un dels negociadors a El Nacional després de la trobada. De moment, el miracle segueix sense arribar.

Pressió civil per l'acord

Des de les entitats civils, s'ha convocat avui a les 12 del migdia una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir un acord entre les formacions independentistes. És la segona manifestació aquesta setmana sota el lema 'Volem acord' i amb el suport de l'ANC i Súmate. La primera es va fer dijous a la tarda i va reunir mig miler de persones.

Calendari atapeït

En el cas que s'arribés a un acord, s'haurien de reunir la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus previsiblement demà al matí. Aquest tràmit és imprescindible per poder convocar posteriorment el ple d'investidura per aquella mateixa tarda. El termini per investir president s'esgotaria a les 12 de la nit entre diumenge i dilluns. En aquest cas, el president en funcions hauria firmar la convocatòria d'eleccions automàticament el dilluns.