Junts pel Sí i la CUP reprenen les converses per a la investidura d'Artur Mas. Aquest cop, com ha avançat El Nacional, la trobada s'està celebrant a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Poc abans de les sis han començat a arribar a la seu de l'ANC els representants dels negociadors i de les entitats.

Per part de JxSí participen a la trobada Jordi Turull, Josep Rull, Marta Rovira i Raül Romeva, que ha arribat l’últim. Per part de la CUP hi assisteixen les diputades Gabriela Serra, Eulàlia Reguant, Hugo Elvira, que han arribat amb taxi. A la taula també s’hi asseuen el president de l’ANC, Jordi Sánchez, el d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el de l’AMI, Carles Puigdemont. Aquesta és l’última oportunitat que tenen els dos partits per intentar arribar a un acord.

Damunt la taula hi ha diferents propostes. Totes tenen com a nexe l'exigència que Mas faci un pas enrere i cedeixi la presidència de la Generalitat a un altre candidat que podria ser l'actual vicepresidenta en funcions, Neus Munté, o un altre dirigent de CDC.

Després d'un matí de converses, en què han tingut un especial protagonisme els independents de Junts pel Sí, s'hauria obert la porta a explorar diferents escenaris.

Una de les propostes que s'està estudiant podria incloure la retirada d'algun dels diputats de la CUP més reticents a l'acord amb JxSí per tal de facilitar l'acostament amb CDC.

Segueix minut a minut la informació sobre la reunió al nostre directe.

(Foto de portada: Sergi Alcàzar)