Els polítics independentistes implicats en la causa de l'1-O han pagat quasi bé un milió d'euros en fiances. Des dels 150.000 euros sufragats per l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, fins als 25.000 euros de la resta dels membres de la Mesa, les cares visibles del procés han hagut de fer front a fiances per a poder sortir en llibertat.

En total, la quantitat que s'ha sufragat en el marc de la investigació de l'1 d'octubre tant a l'Audiència Nacional com al Tribunal Suprem arriba fins als 960.000 euros. La suma doncs s'apropa al milió d'euros, xifra a la qual han contribuït Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Marta Rovira, que avui assisteixen a la vista de mesures cautelars que se celebra aquest matí al Tribunal Suprem i de la qual podrien sortir forçats a entrar a presó de forma preventiva

La xifra pràcticament milionària pel referèndum de l'1-O se suma als 2,6 milions d'euros sufragats per l'expresident Mas i els exconsellers Ortega, Rigau i Homs —fiança imposada en aquest cas pel Tribunal de Comptes— pels costos de la consulta del 9 de novembre de 2014. Aquest és el detall de totes les fiances.

Les fiances sufragades pels diferents polítics independentistes. Per a consultar-les, fes clic sobre la imatge.

Fotografies: Sergi Alcàzar (excepte Ramona Barrufet —Viquipèdia—, Meritxell Borràs i Lluís Guinó —ACN—).