La detenció del president a l'exili, Carles Puigdemont, a l'Alguer i la seva posada en llibertat sense càrrecs, ha disparat les inscripcions al Consell per la República.

El Consell per la República ha experimentat un augment del nombre d'inscripcions arran dels fets a Sardenya. La detenció de Puigdemont a Sàsser, el dijous 23 de setembre, va estabilitzar els inscrits en els 99.000 i a còpia de passar els dies, ha anat incrementant el pendent d'inscripcions fins a arribar quasi a les 100.000 persones registrades.

Consell Gràfic

Avui des de les pàgines oficials del Consell s'ha anunciat que ja són 99.528 les persones que s'hi han unit i si aquest ritme continua a l'alça, les 100.000 inscripcions arribaran en menys d'una setmana.

Puigdemont presenta la seva candidatura

En una piulada, el president Puigdemont va confirmar la seva presència a Sàsser dilluns, i també va explicar que ja ha presentat la seva candidatura a l'Assemblea de Representants del Consell de la República, òrgan que actualment presideix. Aquestes eleccions es faran els propers 29, 30 i 31 d'octubre. Les votacions es tancaran el 31 d'octubre a les vuit del vespre i l'11 de novembre es coneixeran els resultats definitius.

Puigdemont consell tuit

L'Assemblea de Representants serà el Parlament del Consell per la República, formada per 121 escons (40 seran càrrecs electes i, els 81 restants, de candidatures de ciutadans). Quan ja estigui constituïda, s'escollirà al president de l'Assemblea per una banda i, per l'altra, el president del Consell per la República.

Comptador Consell República tuit

Puigdemont ha animat al tuit a arribar als 100.000 inscrits, que pràcticament són a tocar.

Puigdemont declararà a Sàsser

El president Carles Puigdemont ha confirmat aquest dissabte, un cop més, a través de Twitter que el dilluns 4 d'octubre serà a l'Alguer per la vista que té a la Cort d'Apel·lacions de Sàsser. D'aquesta forma, Puigdemont declararà presencialment per resoldre definitivament la seva situació a Itàlia. Després de la seva detenció a Itàlia, en poques hores va ser posat en llibertat sense mesures cautelars i sense cap restricció a la seva llibertat de moviments.

El dia 4 es decidirà definitivament sobre el procediment d'extradició, una vegada el jutge Pablo Llarena ha tornat a presentar un escrit al Tribunal de Sardenya demanant que Puigdemont sigui extradit a Espanya.

Malgrat que ja fa dies que el també president del Consell per la República ha explicat que aniria dilluns a l'Alguer, alguns mitjans espanyols, com per exemple la Cadena COPE, han alimentat la teoria que finalment no es presentarà per si torna a ser detingut i, finalment, portat a Espanya.

Imatge principal: Manifestació a Plaça Sant Jaume amb cartells del Consell per la República - EFE