El Consell per la República ha desconvocat la manifestació de demà després de la posada en llibertat del president a l'exili, Carles Puigdemont. La concentració també estava convocada per l'ANC, Òmnium Cultural i tenia el suport dels partits independentistes.

La manifestació queda desconvocada perquè el Consell considera que l'alliberament de Puigdemont és "una nova victòria des de l'exili" i que ara "cal concentrar els esforços per a celebrar-ho aquest pròxim 1 d'octubre". Seguidament el Consell per la República "encoratja a tothom a celebrar amb vehemència l'èxit assolit a l'Alguer", també demana no oblidar la independència i "reivindicar-la".

També reivindiquen la tasca duta a terme des del Consell a l'exterior, "la lluita jurídica, diplomàtica i política" i que són "efectives" per assolir l'objectiu de la República. Ha remarcat que l'Estat espanyol "repressor, fora de les seves fronteres, "acumula moltes decepcions".

consell tuit

Puigdemont compareixerà

A més, anuncien que aquesta tarda el president Carles Puigdemont oferirà una roda de premsa des de l’Alguer on donarà més detalls sobre "aquesta nova victòria a l’exili" i on detallarà també els motius de traslladar la mobilització per a celebrar aquesta victòria, així com seguir reivindicant la independència, per aquest propvinent 1-O.

Amb un comunicat han recordat que aquest 29, 30 i 31 d'octubre se celebren les eleccions a l'Assemblea de Representants del Parlament del Consell i la importància d'aquestes eleccions: "Davant de l’evidència que el Consell és, ara mateix, l’eina més efectiva per fer camí cap a la República, no podem deixar de reforçar-lo".

Finalment han animat a tothom qui vulgui a presentar la seva candidatura que té com a termini màxim el 4 d'octubre: "T’animem a fer sentir la teva veu i que siguis candidat per la República!".

Sant Jaume desbordada

Una de les protestes més multitudinàries d'ahir, es va produir a la capital catalana. A la tarda d'ahir, un centenar de persones van iniciar una marxa convocada pels CDR als Jardinets de Gràcia, va obligar a tallar la Diagonal i va avançar per Pau Claris en direcció a Plaça Sant Jaume per unir-se a la concentració convocada davant l'Ajuntament per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que té el suport d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i el Consell per la República

Durant la manifestació, que va transcendir sense incidents, es van llençar proclames a favor de la independència i de suport a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Al llarg del recorregut algunes desenes de persones més s'han afegit també a la protesta fins a arribar a Plaça Sant Jaume.

Poc després, es van sumar a les més de 2.000 persones. Allà, es van sentir diversos crits demanant la llibertat total del president Puigdemont i alguns contra la taula de diàleg. 

Imatge principal d'un cartell del Consell per la República ahir a la Plaça Sant Jaume. - Consell per la República