Després de la destitució de matinada de Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos d'Esquadra, qui era el seu número dos, Ferran López ha estat designat nou cap de la policia catalana pel Ministeri de l'Interior. López ha volgut dirigir una nota a tots els agents del cos, per demanar-los que continuïn treballant amb la mateixa "professionalitat i lleialtat" com fins ara, i ha comunicat que no hi haurà canvis a l'actual jerarquia.

"Assumeixo amb responsabilitat aquest encàrrec i us demano que continueu treballant amb la mateixa professionalitat i lleialtat que heu vingut demostrant en tot moment", assegura López a l'escrit. El nou cap dels Mossos també informa que "aquesta nova assumpció de responsabilitat comporta que es mantindrà intacta l'actual estructura de comandament i el normal funcionament del cos".

 

Després de la destitució de Josep Lluís Trapero a les quatre de la matinada, el ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha comunicat al comissari Ferran López, fins llavors segon de la cúpula de la policia catalana, que es convertia en el màxim responsable. El Ministeri ha dit que "materialitza el principi de respectar l'escalafó existent a la Policia Autonòmica de Catalunya, que fixa aquest comissari com a substitut en cas de l'absència o destitució de l'anterior major".

Aquest mateix dissabte, Trapero ha enviat una carta de comiat als agents del cos, als quals ha demanat que continuïn treballant com sempre, malgrat el "soroll", i els ha instat a "continuar escrivint el futur". També ha admès la seva "tristesa" per haver d'abandonar aquest càrrec.