Després de ser destituït com a major dels Mossos d'Esquadra aquesta matinada, amb la publicació del BOE per sorpresa, Josep Lluís Trapero ha volgut adreçar una carta a tots els agents del cos. "No és un dia fàcil per a mi i us demano comprensió si les meves paraules no us satisfan plenament o si trobeu en elles algun oblit o alguna manca de consideració", comença la missiva, a la qual ha tingut accés El Nacional. Heu de continuar escrivint el futur", els diu.

Malgrat la "tristesa" que admet Josep Lluís Trapero, aquesta es veu "absolutament superada pel goig i la satisfacció" per la feina feta durant els últims anys. "Heu treballat de valent, sovint amb una exigència que va més enllà del que la funció pública hauria de suposar, en uns anys de mancances de mitjans, de retallades en les condicions de treball i d'incomprensió, de vegades, davant les nostres accions", assegura.

 

Trapero es mostra convençut que els "comandaments que prenen el relleu, després del nomenament de Ferran López com a nou major, ajudaran a "continuar escrivint el futur". Malgrat el "soroll que envolta totes les nostres actuacions", creu que aquest fet no farà que "ens condicioni el dia a dia", com fins ara han pogut evitar.

"El cos de Mossos d'Esquadra és avui una organització professional, moderna, eficaç, amb una ambició constant d'excel·lir en tot allò que fa", defensa el major destituït dels Mossos. També demana disculpes als agents "per l'exigència poc compensada, perquè no sempre la defensa del cos va impedir que patíssiu conseqüències i incomprensió i als qui segur que heu tingut motius per considerar-vos oblidats o poc cuidats per l'organització".

La carta conclou amb les seves primeres paraules com a cap del cos, en la diada de les esquadres del 2013, que ara "prenen sentit". Aquell dia va dir: "No som els protagonistes. Ho són aquesta parella, i els seus dos fills, i els set milions i mig de persones que donen sentit a la nostra professió".