Les instruccions del Ministeri de l'Interior als agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya per tal que no retirin llaços grocs a títol personal i en el seu temps lliure ha irritat la formació liderada per Albert Rivera. Davant l'advertiment, Ciutadans ha demanat la compareixença urgent del titular d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Congrés de Diputats perquè expliqui el perquè de la circular en la qual s'adverteix els agents que poden acabar amb una sanció disciplinària si retiren els llaços.

El president de Cs, Albert Rivera, ha dit que demanaran explicacions sobre aquesta circular. "Tant el defensor del poble com la fiscalia han dit que no és cap delicte retirar aquests símbols il·legals", explica Rivera. 

Fonts del ministeri han confirmat que la Prefectura Superior de la Guàrdia Civil a Catalunya ha enviat aquesta circular de caràcter intern. La iniciativa es pren, expliquen, per demanar als agents que, quan vagin de paisà, no participin en actes de retirada de llaços grocs de l'espai públic per evitar "tensionar la societat". La instrucció, admeten, s'ha fet després que l'agost passat els Mossos d'Esquadra identifiquessin un agent de la Guàrdia Civil fora de servei que retirava llaços a Tarragona.