Els Mossos d'Esquadra van identificar la matinada de dijous a divendres un grup de catorze persones que, com un escamot paramilitar, estava perfectament organitzat i coordinat amb rutes planificades per retirar llaços grocs a diverses poblacions ebrenques. Segons ha avançat TV3, un dels identificats és un membre de la Guàrdia Civil. Els plànols que han estat compartits a través de les xarxes socials, que mostren la planificació dels itineraris i demostren l'existència de grups coordinats.

Plànol Mora llaços grocs

Plànol Tvissa llaç groc

Plànol Vandellos llaços grocs

Alguns testimonis asseguren que els grups van encaputxats i equipats amb navalles i xerracs extensibles. En aquestes accions, haurien arrencat pancartes que demanaven la llibertat dels presos i llaços i elements grocs tant de llocs públics com de privats.

Els veïns van posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra, els quals van localitzar a Móra la Nova, cap a les tres de la matinada, un primer cotxe amb quatre persones, que van ser identificades i se'ls va intervenir diverses eines de tall, pals acabats amb cutters i els mapes que marcaven la ruta a seguir, fet que va portar els Mossos a aturar dos cotxes més a Tivissa i identificar-ne els ocupants.

En total, han estat catorze persones identificades i els Mossos han obert diligències sobre el cas.