El president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat que "a l'estiu hi ha gent que fa propostes que no són gaire realistes" en referència a una candidatura conjunta amb Ciutadans en les properes eleccions catalanes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Fernández ha destacat que al País Basc no va donar un resultat satisfactori, però "l'oferta està damunt la taula" i l'estan "estudiant". Segons el líder popular, poden "doblar" l'espai polític a Catalunya.

Respecte a la decisió de la justícia de tombar el tercer grau dels presos polítics -excepte Bassa i Forcadell-, Fernández ha insistit que "no hi pot haver tracte diferencial entre persones". "Si la justícia fa la feina, no es pot qüestionar", ha afirmat.

En referència a la investigació de la Fiscalia al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per injúries greus a la Corona, el popular ha manifestat: "Respectarem el que digui la justícia". "Cal ajustar-se a la llei, per a això hi ha l'estat de dret", ha dit. A més, ha deixat clar que "cal prendre decisions polítiques que siguin legals" i que no seuran en una taula de diàleg en què "els punts de l'ordre del dia siguin autodeterminació i presos polítics".

"Joan Carles no està imputat"

Davant la fugida del rei emèrit, Fernández ha explicat que "hi ha una qüestió més important que on és Joan Carles: no està imputat". "La fiscalia de Suïssa està investigant Corinna, no Joan Carles", ha admès. També ha reconegut que Catalunya ha sigut "una de les comunitats autònomes amb més suport a la monarquia" i ha comparat la posició de la Corona amb Dinamarca, i ha  assegurat que en aquest país europeu "no està sotmesa a referèndum".

El president popular a Catalunya ha criticat el Govern afirmant que "no proporciona el millor clima perquè la gent vingui a invertir". "Promou la inseguretat jurídica i fa crides a la inestabilitat política", ha destacat. A parer seu, s'està "enganyant" la gent i "Torrent i Torra no poden dir que s'estan rebel·lant i desobeeixen perquè no ho fan".

També ha reconegut la lentitud de l'estat de dret i ha admès que "cal respectar sempre les decisions". "En democràcia s'ha de tenir paciència, i qui no en té es queda al marge de la democràcia", ha conclòs.