Normalitat i poques explicacions més ha donat el candidat del Partit Popular per les eleccions del 14 de febrer, Alejandro Fernández. Dues premisses que ha seguit per justificar que Lorena Roldán passi de Ciutadans a segona de llista del PPC: "Les converses privades no les diré, en qualsevol cas és una decisió reflexionada entre els dos", en declaracions a Aquí Cuní de Ser Catalunya.

A més, considera que el seu partit ha millorat respecte els anys en què es parlava de la seva extinció a Catalunya: "Cal reconèixer que durant una temporada, el PP vivia sortides i ara el que passa és que la gent ve perquè veu un projecte integrador. No només ho notem en els càrrecs sinó també en l'afiliació. Deien que estava desapareixent i està creixent d'una manera molt sòlida". Ara, caldrà veure si aquestes sensacions són reals a les urnes.

Sobre el ball de cadires que l'electoral cada cop veu més estès entre partits, Fernández afirma que és habitual: "La política ha d'estar en la llibertat individual, Churchill va fer-ho. Estem en una societat lliure on cadascú pren les seves decisions: pots canviar d'amics, de parella i també de partit polític".

I en aquest rentat de cara que li vol donar al PP català també posa distància amb els seus predecessors: "En la història del meu partit és cert que alguns líders van fer discursos de Catalunya que eren massa tòpics i d'un temps ençà són molt respectuosos i això es premia". Per tot plegat, es compromet a defensar els catalans i catalanes perquè cadascú ha de prioritzar "la seva terra" tot i que nega que "a Catalunya se li doni més del que correspon".

Els canvis del PSOE

Mentre defensa el canvi de jaqueta de Roldán, critica els moviments interns dins el seu rival etern: el PSOE. Especialment dur ha estat amb qui serà el seu rival de campanya, el candidat socialista Salvador Illa: "Ahir vaig descobrir una faceta que jo desconeixia d'ell, la de mentir com un 'bellaco'. Com Sant Pere tres vegades va negar en una entrevista ser candidat". A més, també el critica en dos sentits oposats: d'una banda per la gestió que ha fet de la pandèmia al capdavant del ministeri de Sanitat però de l'altra perquè el seu canvi "encara afegeix més incertesa".

En clau estatal, i seguint el tour d'entrevistes que tenia programades, ha declarat posteriorment a TVE que "Sánchez està obviant una part que no solament no ha fet un acte de contrició, sinó que amb tota la xuleria del món repeteixen que el tornaran a fer" per atacar els acords entre Esquerra i socialistes, entre d'altres, en els pressupostos generals.