El candidat del PP català a les eleccions, Alejandro Fernández, està convençut que la fórmula de tripartit es pot tornar a repetir. En declaracions a RNE, assegura que l'experiència, des del punt de vista parlamentari com municipal, el porta a aquesta conclusió: "A tots els ajuntaments on governen, fins i tot on podrien tenir majoria alternativa amb nosaltres, prefereixen pactar amb la CUP o ERC. No és què diu el senyor Illa, sinó què fa. Ho sé de primera mà perquè vaig intentar pactar amb ell i va preferir fer-ho amb Esquerra i fins i tot amb la CUP".

En els exemples cita el cas de Castelldefels i "en el seu moment", Badalona. Amb ironia, retreu que Illa sempre li negava una entesa "amb un somriure". Per tant, la pregunta era evident: hi haurà tripartit? I Fernández ha contestat: "No sé  la fórmula, jo dic que si li donen els números, pactaran amb Esquerra segur". I tanca files. Com la resta de candidats, les crítiques per la sorpresa de la candidatura de Salvador Illa pel PSC també eren d'esperar.

El popular ha titllat Illa de mentider: "El ministre va mentir amb l'equip d'experts, amb les xifres de la Covid i dient que no es presentaria a la Generalitat". Sobre el canvi de liderar la cartera de sanitat a disputar-se la presidència a la Generalitat, el secretari del PSC, Miquel Iceta l'ha defensat de forma reiterada: "Sorprèn que els qui demanaven la seva dimissió ara s'exclamin perquè marxa". Els socialistes consideren que la pitjor època de la pandèmia ja s'ha viscut i la situació actual és diferent perquè "es governa conjuntament amb les comunitats i ja s'ha començat a vacunar tota la població".

També ha entrat a parlar del seu partit i la seva candidatura. Primer Lorena Roldán i avui Eva Parera han fet el salt al PP. Fitxatges que el candidat aribueix a que el seu partit "s'està convertint en la casa comuna del constitucionalisme que està agafant el relleu d'altres formes polítiques i és percebut per a la ciutadania com el partit que millor gestionaria la crisi econòmica". Tot i això, no nega la crisi viscuda i "l'etapa complicada" que acaben de passar: "Trasllada un missatge, el PP va viure fuites i això s'ha capgirat".

Parera al PP

La incorporació de Parera com a número tres evidencia l’estratègia dels populars catalans d’oferir un front ampli de l’espanyolisme per intentar recuperar el lideratge entre els partits oposats frontalment a l’independentisme i millorar així els magres resultats electorals del 21-D, quan tot just es van aconseguir quatre escons.

La darrera aventura electoral d’Eva Parera (Barcelona, 1973) va ser com a número 4 de la llista de Manuel Valls i Ciutadans a l’ajuntament de Barcelona, per trencar amb Cs en el moment de donar el seu vot a Ada Colau per desbancar Ernest Maragall, guanyador de les municipals.