El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que participarà en la manifestació del 8 d'octubre a Barcelona contra l'amnistia, "si no hi ha cap agenda que ho impedeixi". Així, el dirigent dels populars se suma a la convocatòria de Societat Civil Catalana, seguint els passos de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ja va confirmar la seva assistència. "Tinc previst estar allà perquè comparteixo els ideals i formen part del que he defensat i defensaré en la investidura", ha afirmat Feijóo en una entrevista a La Voz de Galícia, on ha assegurat que s'ha de donar suport a totes les mobilitzacions que estiguin "contra una proposta d'amnistia il·legal", si la seva investidura "no prospera".

De fet, el Partit Popular també ha organitzat "un gran acte" a Madrid el cap de setmana del 23 i el 24 de setembre, just abans del debat d'investidura de Feijóo, per mostrar el seu rebuig a una possible llei d'amnistia. Sobre aquesta manifestació, el president del partit ha volgut deixar clar durant l'entrevista que convocar-la va ser idea seva, i que no respon a la crida feta per l'expresident del govern espanyol José María Aznar. "Ho vaig proposar el dilluns abans de conèixer el que anava a dir Aznar i m'alegro que coincidim a defensar la Constitució i la Transició i la dignitat de la justícia espanyola", ha argumentat, tot afegint que seria "ridícul" canviar la data de la manifestació perquè "algú es pensi que ho ha convocat Aznar". 

Així mateix, el líder dels populars s'ha mostrat molt crític amb l'amnistia i, més enllà dels actes en contra d'aquesta, ha advertit que "utilitzaran tots els instruments" per tombar-la, en cas que s'aprovi. "Si el PSOE s'atreveix a aprovar aquest projecte, acudirem als àmbits polítics i judicials nacionals i internacionals. Espanya no pot convertir-se en un país en el qual les lleis no es compleixen i en el qual es beneficia a una elit política de dirigents de la Generalitat amb un beneficiari final", ha afirmat en l'entrevista. 

En mans de Puigdemont

Segons el dirigent del PP, si es parla d'amnistia, "és perquè Pedro Sánchez la necessita per ser president", i això implica obtenir el suport de Carles Puigdemont. "Si Sánchez li diu que no a Puigdemont com li ho vaig dir jo, automàticament estaríem en un paradigma diferent. Ningú parlaria d'amnistia, ni de la dignitat de la democràcia espanyola i hi hauria o un gran acord nacional o una convocatòria d'eleccions", ha defensat el popular. En aquest sentit, Feijóo ha assegurat que el futur d'Espanya està en mans de Puigdemont, que és qui "decidirà si hi ha eleccions o no".