El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat contra el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a propòsit dels canvis que s'han produït en el seu partit. "Si fa canvis al govern i al partit, però segueixen sense funcionar, no serà que el problema és ell?", ha preguntat amb retòrica. Des de Barcelona, Feijóo ha afegit que a Sánchez només li importa ell mateix, i que és "l'únic 'sanchista' imprescindible" per al mateix president espanyol. Al seu torn, el president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha subratllat que a Catalunya li ha anat "molt malament" quan el PP no ha governat Espanya i ha estat a l'oposició. El partit ha proclamat aquest dissabte Manu Reyes com a president de la formació a Barcelona.

Feijóo també ha criticat la reunió de Sánchez amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la setmana passada a Madrid, prèvia a la taula de diàleg de la setmana que ve. El líder del PP ha lamentat que parlessin de la "desjudicialització de la política", i ha qüestionat que aquest sigui el "problema" que es parla a les llars. "No és raonable que la principal preocupació dels presidents siguin els assumptes que només els importa a ells i als seus partits", ha reblat. "És com si es reuneixen dos presidents per parlar de com acaben amb la separació de poders", ha afegit Feijóo.

El president del PP ha clos el 14è congrés provincial del PP de Barcelona, que ha proclamat Reyes com a president de l'organització territorial. L'exalcalde de Castelldefels ha rebut el suport del 93,8% de les persones que han votat avui. A la cloenda del congrés, Reyes ha dit que vol un Govern a Catalunya que ajudi la gent i estigui al costat de la gent més necessitada. El nou president del PP a Barcelona ha criticat que, durant la pandèmia, la Generalitat apugés els impostos de successions i donacions. Reyes ha afegit que, en els propers mesos, les bases del PP han d'atendre a les peticions de la ciutadania i "preparar-se" per governar. "Cal que sortim més units i forts que mai, perquè a fora hi ha gent que ens necessita", ha afirmat.

El PP avança el PSOE

El PP guanyaria les eleccions espanyoles si ara mateix se celebressin uns comicis a l’estat espanyol. Així ho assegura el CIS Juliol 2022 -la seva darrera enquesta-, que atorga al partit d’Alberto Núñez Feijóo el 30,1% dels vots. Segons aquest nou sondeig, els populars se situarien dos punts per sobre del PSOE. El partit de Pedro Sánchez només obtindria el 28,2% dels vots. És el primer cop que el CIS atorga la victòria al PP des que el PSOE governa a Espanya, i ho fa quan fa pocs mesos que Feijóo lidera la formació popular, una estimació que podria confirmar l’efecte Feijóo. El tercer partit més votat en unes hipotètiques eleccions espanyoles que se celebressin ara mateix seria Podemos, amb el 13,4% dels suports. El CIS col·loca l’extrema dreta de VOX en quarta posició (12%). I la cinquena força al Congrés dels Diputats -i, per tant, el partit més votat a Catalunya- seria Esquerra Republicana amb el 2,9% dels vots. Segueixen als republicans Más País / Compromís (1,9%), Ciudadanos (1,7%), EAJ-PNB (1,4%), PACMA (0,9%), EH Bildu (1%), BNG (0,5%), Junts per Catalunya (1,2%), CUP (0,9%), NA+ (0,4%) i CCa-NC (0,3%)