El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que no va poder intervenir durant la primera sessió del debat l'estat de la nació espanyola, ja que no compta amb acte de diputat, ha contestat a les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en les quals qualificava el PP de "curanders". Núñez Feijóo ha assegurat en una entrevista aquest dimecres a Onda Cero, que valora positivament aquest terme "em va agradar el símil, perquè m'he dedicat molts anys a la sanitat", tot i que ha aprofitat per atacar directament Sánchez afirmant que "l'error de tractament li correspon a Sánchez, que demostra no tenir pla per a la inflació i la crisi energètica". El líder dels populars ha reconegut la relació entre les dades d'inflació i la guerra d'Ucraïna, malgrat que ha recordat que abans del conflicte, la inflació a Espanya ja era molt alta, per sobre del 7%. "La pèssima política econòmica interna agreuja la inflació", ha criticat. A més, ha recordat a Sánchez que "som el país que pitjor ho ha fet durant la pandèmia, i som els únics que no hem recuperat el PIB, ni ho farem fins al 2023". 

'Podemització' de Pedro Sánchez

Preguntat per una possible podemització de Sánchez, Feijóo ha assegurat que és absoluta. "La podemització ha estat completa, li ha comprat totes les propostes a Podemos. Tenia dues possibilitats, semblar-se al Pablo Iglesias socialista o a l'Iglesias fundador de Podemos. I ha triat el segon". Sobre les mesures anunciades pel govern espanyol aquest dimarts, ha qüestionat la bonificació completa dels abonaments de Renfe de Rodalies o mitjana distància. Segons el que ha explicat el líder popular, el mes de juny, en aprovar-se el nou decret de mesures urgents anticrisi, el govern central plantejava una bonificació del 50%, i només en quinze dies s'ha canviat el criteri "és molt difícil prendre's seriosament a aquest govern", ha assegurat, afegint que aquestes mesures no es poden improvisar. Feijóo ha destacat, però que hi ha moltes incògnites sobre aquesta mesura que s'hauran de resoldre: "Podem demanar-ho sense límit de renda? Els que no tenen punt de Rodalia es beneficiaran d'alguna cosa? Què s'entén per mitjana distància". A més, el president del PP ha insistit que aquesta la mesura serà errònia si no "s'incrementa el nombre de trens, la freqüència dels mateixos o el nombre de conductors".

Preocupació pel discurs 

El dirigent gallec ha criticat durament els impostos sobre els bancs i les elèctriques. Feijóo ha assegurat que qui més s'està beneficiant de la crisi quant a ingressos és l'Estat, amb dades sota el braç, ha indicat "15.500 milions d'euros més en els primers cinc mesos de l'any". Ha indicat que des del govern de Sánchez es van negar a abaixar els impostors a les rendes mitjanes i baixes "l'objectiu és recaptar més". Ha criticat que el govern parla de nous impostos, però "sense saber com s'implementaran, s'han construït un relat", a més ha criticat que el govern central s'ha construït un relat polític i un discurs populista: "si puja la llum i el gas, el responsable són les empreses energètiques; i si pugen els tipus d'interès, ho són els bancs" i alerta "si els impostos els hem de pagar els ciutadans, no és una bona mesura". 

El cap de l'oposició ha indicat que va sortir preocupat del debat sobre l'estat de la nació espanyola "veig que el president del meu país no té un pla i el seu objectiu és sobreviure en el càrrec. La política territorial la marca ERC, la política de memòria democràtica la marca Bildu, i l'econòmica la marca Podemos. Espanya no té un pla per a fer front a la inflació ni a la crisi energètica, si no només té un pla per a resistir en el càrrec", ha sentenciat.