El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha donat un toc d'atenció a Vox enmig de les negociacions per formar governs en ajuntaments i autonomies arreu de l'Estat. Després que el número 2 de la formació ultradretana al País Valencià, José María Llanos, afirmés aquest divendres que la violència de gènere no existeix i l'englobés en el concepte de "violència intrafamiliar", el líder del Partit Popular li ha replicat a través d'una piulada que "la violència de gènere existeix". En aquest sentit, Feijóo ha subratllat que des del PP no faran "ni un pas enrere en la lluita contra aquesta xacra".

Llanos, que, segons el pacte de govern de PP i Vox, podria convertir-se en el pròxim president de les Corts Valencianes, ha rebutjat l'existència de la violència de gènere i la violència masclista. En declaracions a TVE en l'acte de recollida de la seva acta com a parlamentari ha defensat el concepte de "violència intrafamiliar". "En les relacions afectives es pot generar violència, i la víctima, que molt més sovint és una dona, estarà protegida amb penes més dures per part dels governs de Vox", ha reivindicat. En aquest sentit, ha defensat que des de la seva formació no creuen que les persones "tinguin gènere" i que "les víctimes són víctimes i els delinqüents són delinqüents, siguin homes, dones, dependents, ancians o nens". També ha afirmat que acabarà amb els "tests de gènere que es fan a funcionaris i treballadors d'algunes empreses en els quals s'afirma que ser home i ser masclista és el mateix".

Feijóo s'ha volgut desmarcar d'aquestes declaracions, i ha afirmat que la violència de gènere existeix. "Cada assassinat d'una dona ens commociona com a societat", ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que el PP no renunciarà als seus principis "costi el que costi". Malgrat aquest posicionament, l'acord programàtic de 50 punts de PP i Vox al País Valencià no fa cap menció a la violència de gènere i assumeix el relat de Vox. Així, promet defensar "els drets de les famílies" i promoure polítiques per "erradicar la violència intrafamiliar, especialment les que pateixen dones i nens, garantint la igualtat entre totes les víctimes".

Per intentar justificar-ho, la vicesecretària de Polítiques Socials i Repte Demogràfic del PP, Carmen Fúnez, ha assegurat que violència intrafamiliar i violència masclista "són coses diferents i reconèixer una no significa tapar l'altra", alhora que ha reiterat el compromís "inamovible" del PP per lluitar contra la violència de gènere. "El PP té claríssim que una cosa és la violència intrafamiliar i una altra cosa és la violència masclista i no són incompatibles perquè són dues realitats que existeixen desgraciadament a la nostra societat i que hem d'acabar amb totes dues", ha explicat Fúnez a TVE.

Feijoo violencia masclista
Feijóo replica a Vox sobre la violència masclista