Ho té ben clar. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, considera que el rei Joan Carles I té "tot el dret del món a entrar i sortir d'Espanya" quan vulgui. Així ho ha dit aquest dimecres després d'una reunió "cordial" i "entranyable" de més de dues hores amb el fill de l'emèrit, Felip VI, en el palau de la Zarzuela. En declaracions als periodistes, Feijóo ha destacat que els "afers que (Joan Carles I) tenia pendents amb la justícia estan aclarits", després de l'arxivament de la investigació de la fiscalia. De fet, ha dit que "s'alegra" del fet que a l'estat espanyol "funcioni" l'estat de dret.

El president del PP ha evitat dir si ha tractat aquesta qüestió amb Felip VI. Ha indicat que els únics temes que ha tractat amb el Rei són la baixada d'impostos per enfrontar la inflació i la seva "perplexitat" per tot el que ha passat amb el Sàhara Occidental. "La resta de temes que podríem haver tractat són temes que no correspon traslladar-los perquè no formen part de les preocupacions del PP", ha assenyalat. S'ha limitat a aclarir que com els "afers que tenia pendents amb la justícia estan aclarits", el rei emèrit és un ciutadà que té "el seu passaport i tot el dret del món a entrar i sortir del regne d'Espanya quan ho consideri oportú". "El moment en què pot venir o ha de venir, el desconec. Suposo que serà un moment en el qual el rei emèrit i la Casa Reial ho considerin oportú", ha ressaltat. Ha afegit que l'estat de dret "ha funcionat" i "s'ha actuat amb independència per part de l'àmbit jurisdiccional".

L'admiració pel Rei

Feijóo ha subratllat que "s'alegra molt" del fet que a Espanya "funcioni l'estat de dret, amb independència de la persona que estigui afectada per ell". "L'afer està tancat, me n'alegro pel resultat, me n'alegro pel procediment i me n'alegro que a la fi puguem comprovar que les coses que s'han portat a terme amb rigor i que el resultat almenys me n'alegra", ha declarat, per admetre que un resultat "diferent seria molt dolent" per Espanya. Cal recordar que Joan Carles I té ara una causa oberta en el Regne Unit després de la demanda per assetjament de Corinna Larsen. En aquest sentit, el jutge del Tribunal Superior de Justícia britànic Matthew Nicklin va acordar el passat 29 de març que el rei emèrit no pot recórrer la seva decisió de tirar endavant amb el procés obert per presumpte assetjament a Larsen per entendre que manca de la immunitat pròpia dels sobirans.

Després d'expressar el seu respecte per la monarquia parlamentària, Feijóo ha afirmat que el PP ha nascut "per servir" a Espanya i seguirà defenent la Constitució. A més, ha assenyalat que el PP farà una política "responsable i d'Estat". "Espanya té un aliat en el PP", ha proclamat. També ha agraït a Felip VI la "promptitud i celeritat" amb la qual l'ha rebut, ja que va ser elegit president del seu partit el cap de setmana passat en el Congrés de Sevilla.  Finalment, ha expressat la seva "admiració actual" pel Rei.