El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha considerat aquest diumenge que si Pedro Sánchez aconsegueix formar Govern, ho farà com un president "dimitit" des del primer dia i "no podrà exercir com a tal". En el transcurs d'un acte públic des de la ciutat de Toledo, el popular ha utilitzat la negociació de l'amnistia, un requisit indispensable per rebre el suport dels partits independentistes a la sessió d'investidura, per carregar contra el mandatari socialista. Així, ha dit que, per molt que pugui revalidar la seva presidència, a Pedro Sánchez "li jutjarà la història", perquè si per a l'independentisme l'amnistia és "el punt de partida" de les negociacions de la investidura, aquest mateix punt serà "el punt final" del president.

En aquesta mateixa línia, Feijóo ha afegit que Pedro Sánchez seria president d'un partit que ha optat per "el silenci" en el debat entorn de l'amnistia al Senat aquesta setmana, on els socialistes no van pronunciar-se perquè "no tenen res a dir". I no podria ser president perquè de partida "incompleix el seu principal deure, que és vetllar per la igualtat de tots els espanyols". Ostentaria la presidència "des de la deshonra" i no l'exercirà "amb l'honra que exigeix ser president d'Espanya".

Ha tornat a reptar en aquest punt a Pedro Sánchez a no presentar-se a la investidura i a deixar que els ciutadans tornin a votar el 14 de gener. De la mateixa manera, ha criticat que el president del Govern en funcions estigui "sotmetent a la majoria" d'espanyols a "una minoria", la dels independentistes, la qual cosa considera una "discriminació".

Dard contra Carles Puigdemont

Feijóo ha apuntat el dard contra Carles Puigdemont. Sense citar-lo textualment, ha advertit que el PP no està "disposat a permetre que un polític digui que algú és menys que un altre polític". Al seu judici, ara, cal buscar una Espanya "amb les institucions al servei dels ciutadans, en la qual es continuï garantint la divisió de poders, en la qual l'executiu i el legislatiu no controlin el Poder Judicial". En canvi, pretén que la justícia "no sigui a la carta de qui delinqueixi, i on els pressupostos resolguin els problemes de la gent". Una Espanya "de confiança, en la qual es pugui créixer, que tingui el respecte i l'enteniment, que respecti a les minories, però que no se sotmet a elles". "Quan ens sotmetem a les minories, estan en risc les majories", ha dit.

Sembla mentida, per a Feijóo, que "calgui reivindicar això" davant un independentisme que "no vol a la seva gent, només vol a la seva ideologia". "Pedro Sánchez només es vol a si mateix i res més, només li importa ell, ell i ell, i ningú més. És necessari. No discutirem si el PSOE vol o no a Espanya, però no li queda amor propi. Si ho tingués, no permetria la xafogor d'haver de desdir-se de tot el que han dit", ha assenyalat, acusant Sánchez de no tenir "amor propi". "Si ho tingués, no rendiria honors a l'independentisme".

Ha recordat la nit electoral del 23 de juliol, en la qual el PSOE "va intentar ocultar que havia perdut les eleccions, i que Pedro Sánchez era el primer president que no podia revalidar el seu càrrec", mentre que el PP "va guanyar tres milions de vots". "Van intentar negar-nos que havíem guanyat les eleccions, van intentar menysprear al primer partit d'Espanya", ha lamentat Núñez Feijóo, qui ha dit al PSOE que "no podrà silenciar a onze milions d'espanyols" que donen veu al PP en el Parlament.