Què està passant aquest divendres 29 de setembre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

Fracassa la investidura d’Alberto Núñez Feijóo

Fracassa la investidura d’Alberto Núñez Feijóo al Congrés dels Diputats. El popular, tal com estava previst, no ha aconseguit la majoria simple en aquesta segona ronda. Ara, s’obre un període fins al 27 de novembre perquè es presenti algun altre candidat viable. Si no, convocatòria d’eleccions automàtica.

El Parlament certifica que no hi hagi investidura de Sánchez sense avançar en el referèndum

El Parlament aprova una proposta de resolució que condiciona la investidura Pedro Sánchez a un compromís de "treballar per fer efectives les condicions per a un referèndum” gràcies als vots d’ERC i Junts i l’abstenció de la CUP. A més, els tres partits independentistes han aprovat un acord per reclamar l’amnistia amb el suport dels comuns. En els dos casos el PSC hi ha votat en contra.

Barcelona es posiciona a favor de la llei d’amnistia sense el vot del PSC

El ple de Barcelona aprova donar suport a una llei d’amnistia al Congrés a proposta de Trias per Barcelona i ERC i amb els vots, també, dels comuns. El PSC hi ha votat en contra amb el PP i Vox. A més, els socialistes han retirat a última hora la seva pròpia proposta en favor del diàleg. 

Polèmica pel nyap de la nova samarreta de la selecció catalana de futbol

Les xarxes esclaten amb el nyap de la nova samarreta de la selecció catalana de futbol. I és que la Federació ha eliminat la senyera de la samarreta i els jugadors lluiran ara una nova bandera amb de cinc franges vermelles. Per acabar-ho d'adobar, l'organització ha assegurat que el nou model té "l'essència de la quadribarrada" —quan "quadribarrada" vol dir, literalment, que té quatre barres.

Cap de setmana de temperatures estiuenques

Pel que fa al temps, aquest cap de setmana continuarà l'estabilitat i la calor. Serà esplèndid, amb sol i temperatures d'estiu, amb màximes de 28ºC a 32ºC i nits tropicals a la costa.