Nyap amb la nova samarreta de la selecció catalana de futbol, que ha fet esclatar les xarxes socials. I és que la Federació Catalana de Futbol (FCF), de la mà d'Adidas, ha eliminat la senyera i les seves quatre barres de "la nova pell" dels seus combinats. Ara lluiran una nova bandera de cinc franges vermelles, que coincideix amb la ridícula senyera que la plataforma espanyolista S'ha Acabat! va portar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Per acabar-ho d'adobar, l'organització ha assegurat que el nou model té "l'essència de la quadribarrada" —quan "quadribarrada" vol dir, literalment, que té quatre barres.

En el marc de la presentació de la temporada 2023-2024, la FCF ha presentat la nova samarreta i l'ha difós per Twitter. La publicació només ha fet que acumular queixes i comentaris negatius: "Poseu quatre barres, inútils"; "Si tingués quatre barres, me la compraria! Així, no. Rectifiqueu ara que encara podeu"; "Molta samarreta, poques matemàtiques"; "Quadribarrada amb cinc barres?"; "Espanyols"; "Ni quatre barres sou capaços de posar. La FCF fa temps que no sou res més que una trista comparsa de la RFEF". I així... De moment, l'organització no ha rectificat ni ha donat explicacions.

Crítiques creixents contra la FCF

El nyap amb la nova samarreta de la selecció catalana de futbol no fa més que fer créixer les crítiques contra la FCF, que és al focus des de l'inici del cas Rubiales. El president de l'organització catalana, Joan Soteras, va fer costat al seu homòleg espanyol i va fer emprenyar tant el Govern com l'opinió pública en general. Soteras es va veure obligat a abandonar Rubiales i, posteriorment, a donar suport a la decisió de la FIFA de suspendre l'aleshores president de la RFEF.

Va ser en aquest context que el Govern va pressionar el president de la FCF perquè fos més contundent amb el cas Rubiales, plantejant fins i tot la necessitat de la seva dimissió. Soteras va ser categòric amb l'executiu català i el va desautoritzar: "No és ningú per dir-me que he de dimitir". És així com va començar un xoc entre el Govern i la FCF, que avui encara no s'ha resolt. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va tornar a assenyalar el president del futbol català i el Parlament va ser clar: la cambra va demanar-ne la dimissió. Un cop s'ha refredat el cas Rubiales, una nova pífia de l'organització la torna a posar en el focus mediàtic.